20/11/21 | 15:00

Saimi och Johanna: I alla färger feat. Michael Monroe

Evenemanget ”Saimi och Johanna: I alla färger feat. Michael Monroe” produceras av Åbo musikfestspel i samarbete med Saimi Hoyer och konstnären Johanna Oras, som en del av Logomos 10-årsfestligheter lördag 20.11 kl. 15.

Logomo firar sitt 10-årsjubileum lördag 20.11.2021 och samtidigt firar Åbo stad att tio år förflutit sedan året som Europas kulturhuvudstad. Åbo musikfestspel deltar i festdagen med ett eget evenemang.

Den interaktiva och intima konserten ”Saimi och Johanna: I alla färger feat. Michael Monroe” förverkligas i nära kontakt med publiken, då företagaren Saimi Hoyer och konstnären Johanna Oras intar scenen i Logomos Logi-utrymme för att på vit duk måla sina egna livsspår i alla dess färger: Saimi talar och diskuterar medan Johanna målar framför publik och improviserar.

Bägge låter sig inspireras av publiken som är närvarande, av stämningen och givetvis av gemensamma berättelser. Växelverkan mellan olika konstformer kompletteras genom den legendariska rockmusikern Michael Monroe som med sin akustiska musik slår de karismatiska kvinnorna följe i själarnas djup.

Den unika konsertstunden byggs upp i växelverkan mellan konstnärerna och publiken. Publiken har också möjlighet att bekanta sig med Johanna Oras konstutställning i samma utrymme, som heter ”Kukoistuksen koodi 2.0.” (Blomstringens kod 2.0.).

Program och konstnärer:

Johanna Oras, konstnär
Saimi Hoyer, företagare
Michael Monroe, rockmusiker

 

Vad har Johanna och Saimi gemensamt?

Bägge har tidigare bott utomlands, bägge bor nu på den finländska landsbygden – Johanna i Koskis nära Åbo och Saimi i Punkaharju. Sommartid utövar bägge företagsverksamhet i Punkaharju. Bägge är skapande människor, Johanna målar och Saimi skriver, de är konstnärssjälar och företagare som brottas med näringslivet där verksamheten fastställs enligt ekonomiska ramar. Musiken står bägge kvinnorna nära: Saimi bjuder året runt in musiker till Punkaharju för att uppträda och Johanna är storkonsument av musik.

Värst i livet enligt dessa kvinnor är förhandsattityder och placering i fack, bägge har upplevt detta själva. Bägge ger sina egna och varandras idéer näring med stora visioner och stor iver. Dessutom är de vänner och samarbetspartners. Johanna håller kurser i målning på Saimis hotell och samtidigt håller de gemensamma kvällar, där Johanna målar och Saimi berättar. Publiken njuter av dialogen mellan dessa två kvinnor som kompletterar varandra och inte är rädda för att bjuda på sig själva.


Artister

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.