02/12/20 | 19:00

Kjell Westö: Tritonus

36 | 33 | 29 €

Biljettförsäljningen till konserten inleds 30.9.2020 kl. 9

Kjell Westö, författaren & läsare
Paulina Ahokas, intervjuare

Jenny Carlstedt, mezzosopran
Anna Aminoff, flöjt
Mark Reding, klarinett
Mikko Kosonen, gitarr
Marja Rumpunen, piano
Tuomas Turriago, piano
FINESTre stråkkvartet

Kjell Westös succéroman Tritonus är utgångspunkten för konsertturnén Sanat & Sävelet (Ord & Toner). Konserten bygger på ett manus samt på växelverkan mellan författaren, verket och toppmusikerna. Kjell Westö är själv en del av föreställningen, han medverkar i turnén och träffar sina läsarna. Tritonus-boken finns till salu signerad av författaren själv.

Kjell Westös verk Tritonus är exceptionellt rik i fråga om tematik, en skattkista full av en nästan ändlös mängd ständigt aktuella teman. Men också ämnen som är brännande aktuella just i dag finns med. Till dessa hör bl.a. vänskapens och musikens betydelse, den nutida människans stora rädslor från pandemier till ekokatastrofer och terrordåd, skammen som hör ihop med våld samt å andra sidan idealiseringen av en fysiskt stark man, behovet av att dra sig undan och vara ensamt samt människans behov att helas som en del av sitt samfund, med hjälp av sina vänner, utan att glömma människans sensuella sida, längtan efter kärlek och fysisk närhet.

Även musikaliskt är Westös bok lika rik, boken innehåller hundratals inspirerande musikreferenser. Både Förlaget, utgivare av originalverket på svenska, samt Westös finskspråkiga förläggare Otava har på sina webbplatser publicerat spellistor med Westös mångdimensionella verkbeskrivningar. Dessa imponerande element utgår kärnan till turnén Ord & Toner.

Konsertturnén förverkligas i samarbete mellan Tampere Live, Åbo musikfestspel och Savoyteatern. Tammerforshusets VD Paulina Ahokas intervjuar Westö.

1 h 10 min, ingen paus

Säkerhet:

Precis som vid orkesterkonserterna beaktar man noggrant säkerhetsavstånden och  dryga 300 biljetter till Åbo Konserthus finns till salu. Konsertpubliken visas till sina platser med beaktande av säkerhetsavstånd.

Åbo musikfestspel förutsätter att publiken använder mask vid konserten. Vår personal kommer att använda mask vid tillställningen. Vi delar ut masker till alla i publiken och förutsätter att man använder dessa, om man inte har egen mask med sig.

Om du är sjuk stanna hemma. Du kan avboka biljetter fram till 7 timmar före föreställningens början. Deras värde återgår till ett presentkort till Åbo musikfestspel och det är i kraft till 31.12.2021. Om du är sjuk meddela Konserthus biljettförsäljning via epost .


Artister

Inga artister hittades

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.