Tuomas Katajala

Tenoren TUOMAS KATAJALA fortsatte efter sin examen vid Sibelius-Akademin sina studier i Rom och Amsterdam. Förutom sina operaroller är han känd som konsert-, oratorie- och liedsångare. På sista tiden har Katajala uppträtt bl.a. som Tamino i Trollflöjten vid Covent Garden i London, Unter den Linden i Berlin och Opéra de Lille, som greve Almaviva i Barberaren i Sevilla vid Komische Oper i Berlin samt som Lenski i Eugen Onegin och Styrmannen i Den flygande holländaren vid Finlands Nationalopera.

Katajala har framfört musik av bl.a. Bach, Händel, Beethoven, Bruckner och Mahler på betydande estrader som Avery Fisher Hall i New York, Salle Pleyel i Paris och Glyndebournefestivalen. Till höjdpunkterna säsongen 2019–20 hörde rollen som Loge i Rhenguldet vid Nationaloperan samt titelrollen som Idomeneo vid Israeloperan i regi av Casper Holten.

Inkommande säsong debuterar Katajala i två Wagnerroller: som Parsifal i Eurajoki och som Erik i Den flygande holländaren vid Nationaloperan. Han gör även rollen som Styrmannen vid Covent Garden samt, i fall reserestriktionerna tillåter, rollen som Max i Friskytten i Lyon.

Artistbeskrivningen håller på att uppdateras.


Artisterns evenemanger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.