Åbo musikfestspel arrangerar ytterligare två konserter i augusti – den ena förverkligas som hybridkonsert

Åbo musikfestspel arrangerar ytterligare två konserter i samband med festivalen i augusti. Den ena, ”Dichterliebe & Eight Songs for a Mad King” 14.8 kl. 18, förverkligas som hybridkonsert – det är alltså möjligt att avnjuta konserten på plats i Konserthuset eller från hemsoffan genom att köpa biljett till tjänsten lippu.streaming. Den andra extrakonserten är Waltteri Torikkas stämningsfulla konsert i stearinljusens sken, som hålls i Åbo domkyrka på Konstens natt 12.8 kl. 21.

”Vi är hoppfulla att vaccinationstäckningen i befolkningen redan i augusti är av sådant slag att det är tryggt att arrangera konserter. Vi tror vänner av klassisk musik redan är hungriga efter att få njuta av högklassiga livekonserter. Vi vill ändå ta i beaktande eventuella individuella restriktioner vad gäller deltagande i evenemang och därför beslöt vi oss för att förverkliga den ene konserten i hybridformat. Hoppeligen tas denna möjlighet emot med glädje”, konstaterar Maija Palonheimo, vikarierande VD för Åbo musikfestspel.

Konserten ”Dichterliebe & Eight Songs for a Mad King” består av två skilda verk, som tematiskt vägleder lyssnaren från kärlek till galenskap. Konserten inleds med Robert Schumanns mest kända sångcykel Dichterliebe, som tolkas av tenoren Tuomas Katajala ackompanjerad av Naoko Sonoda på piano. Andra delen av konserten är barytonen Thomas Florios internationellt prisade tolkning av Peter Maxwell Davies Eight Songs for a Mad King. Konserthelheten skulle ursprungligen framföras som avslutningskonsert vid festivalen 2020.

Program och konstnärer:
ROBERT SCHUMANN (1810–1856): Dichterliebe op. 48 (Heinrich Heine)
Tuomas Katajala, tenor
Naoko Sonoda, piano

***
SIR PETER MAXWELL DAVIES (1934-2016): Eight Songs for a Mad King
(Randolph Stow)

Thomas Florio, baryton
Tuulia Ylönen, klarinett
Kerttu Aalto-Setälä, flöjt & piccoloflöjt
Essi Höglund, violin
Senja Rummukainen, cello
Jerry Piipponen, slagverk
Eveliina Kytömäki, piano & cembalo
Uli Kontu-Korhonen, dulcimer
Petri Sakari, dirigent

***
Det tidigare publicerade programmet för Musikfestspelen förverkligas som sådant: festivalen inleds 7.8. kl. 19 med musik av Peteris Vasks. Mellersta Österbottens kammarorkester och violinisten Ilja Gringolts medverkar, dirigent är Klaus Mäkelä. Olavi Uusivirta uppträder i Runsalavarvets Lindblomsal 11 & 12.8 kl. 20. Festivalen avslutades 18.8 kl. 19 med en stjärnkonsert, där Wagnersopranen Lise Davidsen, vars karriär är på väg spikrakt uppåt – hon debuterade bl.a. vid öppningen av La Scala i Milano denna vår – uppträder tillsammans med en av Norges mest kända pianister, Leif Ove Andsnes.
”Åbo musikfestspel strävar efter att ligga rätt i tiden med sina artistval. Det är strålande att få den prisade och efterfrågade toppsopranen Lise Davidsen att avsluta detta års festival. Också programmet under resten av hösten och nästa år kommer att vara av yppersta klass”, gläds Paloheimo.
Biljetter till de konserter som publiceras i dag kommer till försäljning vid alla Lippupistes försäljningspunkter 25.5.2021 kl. 10. Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.
Ytterligare information och intervjuförfrågningar
Tf. VD Maija Palonheimo, tel: 040 594 0655, epost

***
Biljettförsäljning
Åbo musikfestspels biljetter finns till salu vid Lippu.fi vid alla Lippupistes servicepunkter och i R-kiosker i hela landet samt på webben via www.lippu.fi. Boknings- och biljettförsäljningstjänst samt köprådgivning, MÅ – LÖ 9-19 0600 900 900 (från 2€/min + lsa)
Konsertbiljetter sägs också i Monitori vid Salutorget, Auragatan 8, KOP-hörnet MÅ-FRE kl. 9-18, LÖ kl. 10-15.
Bokningar kan också göras via Åbo musikfestspels kansli:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.