Stjärntenoren Juan Diego Flórez uppträder i Åbo först 2022

Konserten med tenoren Juan Diego Flórez och pianisten Vincenzo Scalera vid Åbo musikfestspel 17.6.2021 flyttas till maj 2022. Nytt konsertdatum är söndag 15.5.2022 kl. 19. Köpta och reserverade biljetter är som sådana giltiga för den nya konserttidpunkten.

Juan Diego Flórez hör till världens mest efterfråga operasångare och bästa tenorer. I och med att coronasituationen fortfarande begränsar evenemangsarrangemang måste konsertens tidpunkt skjutas upp, men bägge parter ansträngde sig för att genast hitta ett nytt konsertdatum:
”Vi är verkligen nöjda över att vi lyckades hitta en ny tidpunkt så snabbt, då det gäller en synnerligen efterfrågad artists kalender. Vi är hoppfulla att nästa år äntligen kunna erbjuda en så fin konsert de omständigheter den förtjänar”, konstaterar Maija Palonheimo, tf. VD för Åbo musikfestspel.

Programmet för konserten nästa år planeras innehålla bl.a. operaarior och sånger av älskade tonsättare som Donizetti, Verdi, Massenet och Puccini. Pianist är Vincenzo Scalera, som uppträtt i Åbo även tidigare.

”Jag ser väldigt mycket fram mot mitt första framträdande vid Åbo musikfestspel. Denna fina festival samlar varje år många internationella konstnärer och jag väntar ivrigt på att få sjunga vid festivalen och möta dess publik”, hälsar Flórez.

Redan inköpta biljetter till konserten duger som sådana till den uppskjuten konserten. Ifall det ny konsertdatum 15.5.2022 inte passar, får kunden pengarna tillbaka. Endast själva biljettpriset re-turneras (inte service- eller expeditionsavgifter). Man kan också byta biljetterna till ett present-kort till Åbo musikfestspel. Man bör ansöka om ersättning för Flórezkonsertens del senast 30.6.2021.

Presentkortet i fråga duger som betalningsmedel vid alla Lippupistes försäljningspunkter med full ser-vice (inte vid R-kiosker eller i webbutiken) och är i kraft till 31.12.2022. Alla försäljningspunkter med full service hittas via Lippupistes webbplats: https://www.lippu.fi/help/outlets/

I fråga om ersättningar kontaktar man Lippupiste via adressen eller ringer numret 0600 900 900 (2e/min+lna). Av meddelandet bör framgå: postadress, biljettnummer eller annan identifikation för de ursprungliga biljetterna, t.ex. beställningsnummer.

Man kan också ansöka om ersättning via denna länk https://web.lippu.fi/palautus eller genom att retur-nera biljetterna per post med kontaktuppgifter och kontonummer till adressen:

Lippupiste Oy / (*konsertens namn*) ersättning
Kalevavägen 2 (B-huset)
33100 Tammerfors

I fråga om redan inköpta biljetter ersätts biljettpriset (inte service- eller expeditionsavgifter).

Dröjsmål förekommer för tillfället på grund av det stora antalet återbetalningar.

***
Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
Vikarierande VD Maija Palonheimo, tel: 040 594 0655, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.