Åbo musikfestspel flyttar konserterna med barytonen Thomas Hampson från april i år till år 2022

Åbo musikfestspel flyttar konserterna med barytonen Thomas Hampson från april i år till år 2022. För tillfället är man fullt sysselsatt med att leta efter en ny datum i artistens internationell konsertkalender – den ny datumen meddelas under vårens lopp.

Åbo musikfestspel flyttar Hampsons konsert ”Songs of America” från 24.4.2021 till nästa år. Konsertprogrammet planerades som ett musikaliskt panorama kring amerikanska melodier. Orsaken är myndigheternas rekommendationer och bestämmelser kring coronavirusläget i Egentliga Finland.

”Pandemi- och restriktionsläget är fortfarande kritiskt och vi ser inga andra alternativ än att flytta den efterlängta konserten till 2022. Den internationella konsertkalendern lever för tillfället så kraftigt att vi blir tvungna att vänta lite på ny, bekräftade konsertdatum. Vi hoppas på förståelse från våra kunder. Hampson ser fram emot sin Finlandsbesök, så vi vänder hoppfullt blickarna till 2022”, konstaterar Maija Paloheimo, som vikarierar som VD för Åbo musikfestspel.

Redan inköpta biljetter till konserten duger som sådana till den uppskjuten konserten. Ifall det ny konsertdatum som meddelas senare inte passar, får kunden pengarna tillbaka.  Endast själva biljettpriset returneras (inte service- eller expeditionsavgifter). Man kan också  byta biljetterna till ett presentkort till Åbo musikfestspel. Man bör ansöka om ersättning för Hampsonkonsertens del senast 30.4.2021.

Presentkortet i fråga duger som betalningsmedel vid alla Lippupistes försäljningspunkter med full service (inte vid R-kiosker eller i webbutiken) och är i kraft till 31.12.2022. Alla försäljningspunkter med full service hittas via Lippupistes webbplats: https://www.lippu.fi/help/outlets/

I fråga om ersättningar kontaktar man Lippupiste via adressen  eller ringer numret 0600 900 900 (2e/min+lna). Av meddelandet bör framgå: postadress, biljettnummer eller annan identifikation för de ursprungliga biljetterna, t.ex. beställningsnummer.

Man kan också ansöka om ersättning via denna länk https://web.lippu.fi/palautus eller genom att returnera biljetterna per post med kontaktuppgifter och kontonummer till adressen:

Lippupiste Oy / (*konsertens namn*) ersättning

Kalevavägen 2 (B-huset)

33100 Tammerfors

I fråga om redan inköpta biljetter ersätts biljettpriset (inte service- eller expeditionsavgifter).

Dröjsmål förekommer för tillfället på grund av det stora antalet återbetalningar.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar

Vikarierande VD Maija Palonheimo, tel: 040 594 0655, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.