Åbo musikfestspel flyttar konserten Katedralen klingar: Vertavo ett år framåt

Åbo musikfestspel flyttar konserten Katedralen klingar: Vertavo ett år framåt, till den 7 februari 2022. Orsaken är myndigheternas rekommendationer och bestämmelser i fråga om offentliga tillställningar och coronaviruset i Egentliga Finland.

Åbo musikfestspel flyttar Vertavo-konserten 8.2.2021, som skulle inleda Katedralen klingar-veckan, ett år framåt. Nytt konsertdatum är måndag 7.2.2022. Vid konserten uppträder den norska Vertavo-kvartetten. Orsaken är myndigheternas rekommendationer och bestämmelser kring det allt sämre coronavirusläget i Egentliga Finland.

Biljetterna till konserten Katedralen klingar gäller som sådana för den nya konserten. I fall det nya datumet av någon anledning inte passar, får kunden sina pengar tillbaka. Själva biljettpriset ersätts då, men inte service- eller expeditionsavgifter.

”Vår konsert Katedralen klingar 8.2.2021 flyttas ett år framåt – programmet och artisterna förblir oförändrade. Nytt konsertdatum är måndag 7.2.2022 kl. 19. Vi beklagar de bekymmer detta förorsakar för de av våra kunder som redan löst ut biljetter till konserten. För tillfället siktar vi på att kunna arrangera konserten med Thomas Hampson 24.4. enligt de begränsningar som rådde före december vad gäller säkerhetsföreskrifter och säkerhetsavstånd. Vad gäller Juan Diego Flórez konsert 18.6. hoppas vi att virusepidemiläget i Finland redan hade lugnat sig då. Naturligtvis följer vi hela tiden med situationen och reagerar på vad som händer”, konstaterar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

Redan inköpta biljetter till konserten Katedralen klingar: Vertavo duger som sådana 7.2.2022, men om man så önskar kan man också byta dem till ett presentkort till Åbo musikfestspel eller ansöka om att få pengarna tillbaka, ifall den nya tidpunkten inte passar. Man bör ansöka om ersättning senast 28.2.2021.

Presentkortet i fråga duger som betalningsmedel vid alla Lippupistes försäljningspunkter med full service (inte vid R-kiosker eller i webbutiken) och är i kraft till 31.12.2021. Alla försäljningspunkter med full service hittas via Lippupistes webbplats: https://www.lippu.fi/help/outlets/

I fråga om ersättningar kontaktar man Lippupiste via adressen   eller ringer numret 0600 900 900 (2e/min+lna). Av meddelandet bör framgå: postadress, biljettnummer eller annan identifikation för de ursprungliga biljetterna, t.ex. beställningsnummer.

Man kan också ansöka om ersättning via denna länk https://web.lippu.fi/palautus eller genom att returnera biljetterna per post med kontaktuppgifter och kontonummer till adressen:

Lippupiste Oy / Katedralen klingar retur
Kalevavägen 2 (B-huset)
33100 Tammerfors

I fråga om redan inköpta biljetter ersätts biljettpriset (inte service- eller expeditionsavgifter).

Dröjsmål förekommer för tillfället på grund av det stora antalet återbetalningar.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.