Åbo musikfestspel ställer in konserten med mezzosopranen Joyce DiDonato och barockorkestern Il Pomo d’Oro den 7 december samt julkonserterna med sopranen Karita Mattila och pianisten Iiro Rantala den 16 och 22 december 2020

Åbo musikfestspel ställer in konserten med mezzosopranen Joyce DiDonato och barockorkestern Il Pomo d’Oro den 7 december samt julkonserterna med sopranen Karita Mattila och pianisten Iiro Rantala den 16 och 22 december 2020. Orsaken är myndigheternas rekommendationer och bestämmelser i fråga om offentliga tillställningar och coronaviruset i Egentliga Finland.

Kvällens konsert som baserar sig på Kjell Westös succéroman Tritonus arrangeras normalt kl. 19 enligt de säkerhetsföreskrifter och restriktioner som hittills varit i kraft.

Åbo musikfestspel ställer in konserten med amerikanska mezzosopranen Joyce DiDonato och barockorkestern Il Pomo d’Oro den 7 december. Orsaken är myndigheternas rekommendationer och bestämmelser kring det allt sämre coronavirusläget i Egentliga Finland. Alla som köpt biljett kommer att kontaktas och man kan också själv söka ersättning direkt:

Alla som köpt biljetter till Joyce DiDonatos konsert får pengarna tillbaka. Själva biljettpriset ersätts (inte service- eller expeditionsavgifter). Lippupiste kontaktar alla som köpt biljett. Kunderna kan också ta kontakt med Lippupiste direkt via adressen eller ringer numret 0600 900 900 (2e/min+lna).

Även julkonserterna med sopranen Karita Mattila och pianisten Iiro Rantala den 16 och 22 december ställs in av samma orsaker. Nytt konsertdatum för julkonserten är 18 december 2021 kl. 19. Biljetterna till julkonserten finns till försäljning 7. december 2020 kl. 12 vid Lippupistes verksamhetspunkter.

Biljetter som köpts till Karitas jul-konserterna går inte att använda som sådana till den nya konserten utan biljetterna måste bytas till ett nytt datum om kunden så önskar. Lippupiste kontaktar alla som köpt biljett. Ifall det nya datumet inte passar får kunden pengarna tillbaka. Själva biljettpriset ersätts (inte service- eller expeditionsavgifter).

”Vi är mycket besvikna och beklagar djupt att vi måste ställa in dessa finfina konserter, men naturligtvis följer vi myndigheternas rekommendationer och beslut och tänker på människors hälsa först av allt. Vi arrangerar ett nytt julkonsert för Karita Mattila och Iiro Rantala i december 2021. Vi för diskussioner med JoyceDiDonato och Il Pomo d’Oro om möjligheterna att hitta ett nytt datum, men turnéer av det här slaget är svårare att sammanställa och få alla parters tidtabeller att passa ihop. Vi informerar så fort vi vet mera. Vi gläds ändå åt att kvällens Tritonus-temakonsert fortfarande kan arrangeras inom ramen för rekommendationer och nya restriktioner, konserten fick otroligt fin respons i Tammerfors senaste söndag”, berättar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

 

I stället för att få pengarna tillbaka kan man om man så önskar även byta biljetterna till Joyce DiDonatos konsert 7.12. och konserterna med Karita Mattila och Iiro Rantala 16.12. eller 22.12. mot ett presentkort till Åbo musikfestspel. Detta presentkort duger som betalningsmedel vid alla Lippupistes försäljningspunkter med full service (inte vid R-kiosker eller i webbutiken) och är i kraft till 31.12.2021. Alla försäljningspunkter med full service hittas via Lippupistes webbplats: https://www.lippu.fi/help/outlets/

I fråga om ersättningar kontaktar man Lippupiste via adressen eller ringer numret 0600 900 900 (2e/min+lna). Av meddelandet bör framgå: postadress, biljettnummer eller annan identifikation för de ursprungliga biljetterna, t.ex. beställningsnummer.

Dröjsmål förekommer för tillfället på grund av det stora antalet återbetalningar.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar

VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.