Hollywoodlegenden, skådespelaren John Malkovich återvänder till Åbo om ett år, i november 2021, med föreställningen ”Just Call Me God” (”Kalla mig Gud”)

Den karismatiske Hollywoodskådespelaren John Malkovich gästspelar igen vid Åbo musikfestspel! Just Call Me God (”Kalla mig Gud”) är en föreställning om tyranni som kombinerar teater, orgelmusik och specialeffekter. Malkovich spelar en diktator som precis förlorat sin makt. Organistlegenden Martin Haselböck spelar pastor och framför förutom egna kompositioner verk av tonsättare som Johann Sebastian Bach, César Franck, Charles-Marie Widor, Olivier Messiaen och György Ligeti. Före gästspelet i Åbo har föreställningen framförts bl.a. vid Elbphilharmonie i Hamburg, Concertgebouw i Amsterdam, Konzerthaus i Wien och Barbican i London.

”John Malkovich är en levande legend och denna föreställnings tematik känns mycket aktuell – därför passar den fint in i vårt program för 2021. Då firar Åbo att tio år förflutit sedan kulturhuvudstadsåret och Malkovich föregående gästspel vid Åbo musikfestspel skedde för just tio år sedan. Jag tror föreställningen kommer att väcka både tankar och känslor hos vår publik och enbart Malkovich skådespeleri gör den till en imponerande upplevelse. Vid orgeln har vi dessutom en verklig virtuos, Martin Haselböck”, berättar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

John Malkovich: Just Call Me God – A dictator’s final speech
Sö 21.11.2021 kl. 15:00 Åbo konserthus

John Malkovich – diktatorn Satur Diman Cha
Michael Sturminger – regi & manus
Karen Gregan – Caroline Thomas
Martin Haselböck – pastor Lee Dunklewood, musikalisk ledning & orgel

Längd ca 1 h 30 min, ingen paus
Föreställningen spelas på engelska. Textning till finska och svenska.
Biljetter: 75 | 69 | 45 €

John Malkovich: Just Call Me God spelas i Åbo tack vare stöd från Jane och Aatos Erkkos stiftelse.

Biljetterna kommer till försäljning vid alla Lippupistes verksamhetspunkter lördag 21.11.2020 alltså ett år innan själva föreställningsdagen.

Åbo musikfestspels biljettförsäljning flyttar från Åbo konserthus till Monitori vid Salutorget.

Biljettförsäljningen i Åbo konserthus betjänar Åbo musikfestspels kunder ända till slutet av år 2020. Monitoris turistinfo säljer biljetter till Åbo musikfestspel från 19.11.2020. Monitori är Åbo stads och Fpa:s gemensamma centraliserade kundservice, som ligger i absoluta centrum av Åbo vid KOP-triangeln i Salutorgets hörn. I Monitori betjänas kunder såväl över disk som per telefon och via chat.

Åbo musikfestspels biljetter finns också fortsättningsvis till salu vid Lippupistes verksamhetspunkter samt på webben via adressen: https://www.lippu.fi/artist/turun-musiikkijuhlat/

Monitoris turistinfo
Öppethållningstider: må-fre 9.00-18.00 och lö 10.00-15.00
Besöksadress: Auragatan 8 | KOP-triangeln, 20100 Åbo
https://www.turku.fi/monitori

Monitoris turistinfo säljer biljetter till Åbo musikfestspels, Åbo filharmoniska orkesters och Åbo stadsteaters evenemang. Man kan betala med betalkort, kontanter eller Tyky-armband.

Övriga betalningssätt som Smartum och Virike-sedlar fungerar vid Lippupistes försäljningspunkter med full service: d.v.s. i Åbo Stockmann, K-Citymarket Ravattula, Västra centrum och Skansen samt Österås (Itäharju), Västra centrums och Tammerforsvägens Prisma.

Gruppförsäljning

Åbo musikfestspels gruppförsäljning övertas i sin helhet av Lippupiste. Fr.o.m. 1.12.2020 betjänas grupper av Åbo musikfestspels kontaktperson vid Lippupiste. Från början av december bör grupper då det gäller att  reservera och lösa ut biljetter ta kontakt per epost via adressen eller per telefon +358 (0)10 633 1065.

Biljetter till alla Åbo musikfestspels konserter finns till salu vid Lippupistes verksamhetspunkter.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.  

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
VD Liisa Ketomäki,
tel: 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.