Karita Mattila skänker stjärnglans åt Åbo musikfestspels julkonsert

Sopranen Karita Mattilas julkonsert arrangeras i Åbo Konserthus onsdagen den 16 december 2020 kl. 19. Programmet består av ett urval av de mest älskade och kända julsångerna.

KARITAS JUL 16. december kl. 19 i Åbo Konserthus.

Åbo musikfestspel arrangerar en julkonsert med Karita Mattila onsdag 16 december 2020 kl. 19 i Åbo Konserthus. Hon ackompanjeras på piano. Pianistens namn offentliggörs senare.

”Det är en stor glädje att få ge en konsert i Åbo i julsångernas tecken! Jag vill bidra med glädje och värme i detta mörka och konstiga år, som även på ett personligt plan varit speciellt – jag fyllde själv jämna år. Nu känns det som en fest att få framföra de käraste julsångerna på scenen. Varmt välkomna!”, gläds Karita Mattila.

”Vid Åbo musikfestspel är vi mycket glada att kunna skänka vår publik denna finfina julkonsert, som samtidigt är årets sista konsert för oss och skänker oss stämning inför julfirandet. Konserten blir säkert en emotionellt laddad upplevelse i slutet på ett år som detta”, konstaterar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

Konsertprogrammet består av ett urval av de mest älskade och kända julsångerna. Biljettförsäljning till Karita Mattilas julkonsert inleds 2.10 kl. 13 vid alla Lippupistes försäljningspunkter.

 

SCHUBERTIADE 4. oktober strömmas direkt via ISTV

Schubertiade-konserten vid Åbo musikfestspel sänds direkt via ISTV.

”I framtiden vill vi gärna strömma allt fler av våra konserter, så en ännu bredare publik kunde njuta av dem. Enligt Åbo musikfestspels nya strategi har vi också under de senaste åren haft som mål att bygga upp dylika partnerskap och är mycket glada över samarbetet med ISTV och Ilta-Sanomat”, berättar Liisa Ketomäki.

En musiker har bytts ut: I stället för cellisten Senja Rummukainen uppträder cellisten Marko Ylönen vid konserten.

SCHUBERTIADE

sö 4.10.2020 kl. 14 Åbo Konserthus

Tuomas Katajala, tenor
Essi Höglund, violin
Riitta-Liisa Ristiluoma, altviolin
Marko Ylönen, cello
Eero Heinonen, piano

Schubert: Arpeggione-sonaten (Marko Ylönen & Eero Heinonen)

Harbison: November 19, 1828 (Essi Höglund, Riitta-Liisa Ristiluoma, Marko Ylönen, Eero Heinonen)

Schubert: An den Mond, An Silvia, An der Musik (Tuomas Katajala & Eero Heinonen

***

Precis som vid Åbo musikfestspels övriga konserter beaktar man noggrant säkerhetsavstånden och  dryga 300 biljetter till Karita Mattilas julkonsert finns till salu. Konsertpubliken visas till sina platser med beaktande av säkerhetsavstånd. Åbo musikfestspel rekommenderar att man använder mask vid konserten. ”Vår personal kommer att använda mask vid tillställningen. Vi delar ut masker till alla i publiken och önskar att man tar emot och använder dessa, om man inte har egen mask med sig. I Europa har man kunnat arrangera konserter på detta vis – genom att begränsa publikmängden och beakta säkerhetsavstånd samt så att både publik och personal använder masker. Även mellan artister och publik kommer säkerhetsavståndet att vara tillräckligt långt. Vid evenemanget gör vi vårt bästa för att se till att allt löper utan köer och rusning. Våra kunders och konstnärers samt vår personals säkerhet är centralt för oss och genom alla dessa åtgärder är det tryggt att komma på konsert”, säger Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

 

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.