Åbo musikfestspel inhiberar konserten med kontratenoren Franco Fagioli och Basels kammarorkester den 4 oktober 2020. Ny konsertdag är den 15 januari 2022.

Åbo musikfestspel arrangerar en liten konsert i september, i Betelkyrkan 15.9. Vid konserten uppträder skådespelarlegenden Seela Sella, sopranen Pia Freund och pianisten Kristian Attila.

Åbo musikfestspels konsert söndag 4 oktober inhiberas på grund av coronaläget.

”Konserten i Åbo är en del av Franco Fagiolis och Basels kammarorkesters Europaturné. Hela turnén är avbokad på grund av det rådande coronaläget. Nytt konsertdatum för Åbo är 15 januari 2022. Redan inlösta biljetter duger som sådana eller så kan man ansöka om ersättning för dem. Vi beklagar besvikelsen denna avbokning förorsakar men det känns bra att redan ha ett nytt datum för turnén att presentera”, kommenterar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

Seela Sella, Pia Freund och Kristian Attila i Betelkyrkan 15. september

Åbo musikfestspel arrangerar en konsert för liten publik i Betelkyrkan den 15 september kl. 18. Vid konserten uppträder skådespelarlegenden Seela Sella, sopranen Pia Freund och pianisten Kristian Attila. Seela Sella läser brev av kända konstnärspar i föreställningen som kombinerar musik och poesi. Helheten behandlar skeden och känslor i konstnärsparens (bl.a. Sibelius och Kuula) liv och berättar om betydelsen i att vara ensam och tillsammans, att blomstra, växa och avstå, att befinna sig i mitten av skapande och förstörelse. Traditionella och nyare finländska vokalmusikpärlor för en dialog med bl.a. brev av Aino Sibelius och Alma Kuula samt dikter skrivna av Katri Vala, L. Onerva och Aila Meriluoto. Tonsättarnamn är bl.a. Sibelius, Kuula, Madetoja, Kilpinen, Attila och Ilkka Kuusisto.

”Denna föreställning skulle ursprungligen ges i augusti som en del av musikfestspelen. Vi arrangerar i stället en föreställning med liten publikkapacitet i Betelkyrkan 15.9. kl. 18”, berättar Liisa Ketomäki.

Biljetterna till Sella Sellas, Pia Freunds och Kristian Attilas konsert finns till försäljning 19. augusti kl. 9 vid Lippupistes verksamhetspunkter.

Betelkyrkans fulla publikkapacitet är 400 platser och med beaktande av tillräckliga säkerhetsavstånd släpps 100 biljetter till denna konsert. Konsertpubliken visas till sina platser i ankomstordning med beaktande av säkerhetsavstånd. Åbo musikfestspel rekommenderar att man använder mask vid konserten. ”Vår personal kommer att använda mask vid tillställningen. Vi delar ut masker till alla i publiken och önskar att man tar emot och använder dessa, om man inte har egen mask med sig. I Europa har man kunnat arrangera konserter på detta vis – genom att begränsa publikmängden och beakta säkerhetsavstånd samt så att både publik och personal använder masker. Mellan artister och publik bör säkerhetsavståndet också vara tillräckligt långt. Konserten har ingen egentlig paus men medan artisterna byter kläder finns det möjlighet att besöka toaletterna. Vid evenemanget ser vi till att detta kan ske utan köer och rusning”, säger Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

Konserten med mezzosopranen JoyceDiDonato och barockensemblen Il Pomo d’Oro ingår fortsättningsvis i Åbo musikfestspels program i december. En del av musikfestspelens konserter sommaren 2020 har flyttats till 2021 (barytonen Thomas Hampsons konsert 24.4. och tenoren Juan Diego Flórez konsert 18.6.2021) och de finns till försäljning helt normalt vid Lippupistes verksamhetspunkter.

”Vi vill så gärna bjuda vår publik på musikupplevelser även före årsskiftet men det är oerhört viktigt för oss att kunna göra det på ett ansvarsfullt och tryggt sätt. Vi följer alltså med situationen och anpassar våra åtgärder till den. Vi informerar ytterligare längsmed hösten”, berättar Ketomäki.

Biljetter till alla Åbo musikfestspels konserter finns till försäljning vid Lippupistes verksamhetspunkter.

***

Redan inköpta biljetter till Franco Fagiolis konsert duger som sådana 15.1.2022 men man kan också byta dem till ett presentkort till Åbo musikfestspel eller ansöka om att få pengarna tillbaka, ifall den nya tidpunkten inte passar. Man bör söka om ersättning senast 30.11.2020.

Det ersättande presentkortet duger som betalningsmedel vid Lippupistes försäljningspunkter med full service (inte i R-kiosker eller via webbutiken) och det är i kraft till 31.12.2021. En förteckning över alla försäljningspunkter med full service finns på Lippupistes webbplats: https://www.lippu.fi/help/outlets/

Ansök om ersättning genom att meddela Lippupiste via epost eller per telefon till numret 0600 900 900 (2e/min+lna). Meddela postadress samt biljettnumren på de ursprungliga biljetterna eller dylik identifierande uppgift, till exempel beställningsnummer.

Du kan också ansöka om ersättning via denna länk https://web.lippu.fi/palautus eller genom att returnera biljetterna per post med kontaktuppgifter och kontonummer till adressen:

Lippupiste Oy / Franco Fagioli retur
Kalevavägen 2 (B-huset)
33100 Tammerfors

I fråga om redan inköpta biljetter ersätts biljettpriset (inte service- eller expeditionsavgifter).

På grund av det stora antalet ersättningsärenden förekommer dröjsmål i utbetalningen.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.