Åbo musikfestspel flyttar Juan Diego Flórez recital från denna sommar till juni 2021. I augusti 2021 får Åbo också besök av en av de mest efterfrågade Wagnersopranerna just nu, Lise Davidsen, tillsammans med pianisten Leif Ove Andsnes

Åbo musikfestspels tjuvstartskonsert den 28 juli med tenoren Juan Diego Flórez och pianisten Vincenzo Scalera flyttas till juni 2021. Nytt konsertdatum är fredag 18.6.2021 kl. 19. Köpta och reserverade biljetter gäller som sådana för den nya konserten. Konsertprogrammet slås fast våren 2021.

”Stadsstyrelsen i Åbo har rekommenderat att alla massevenemang inhiberas fram till 31 juli och därmed känns det ansvarsfullt och klokt att skjuta upp Juan Diego Flórez konsert till ett senare datum. Vi är mycket glada över att kunna kungöra det nya datumet redan nu och hoppas att det ska passa vår publik. Redan köpta biljetter gäller som sådana även i juni 2021 men den som vill kan returnera dem senast 31.5.2020. Eftersom det är över ett år till konserten känns det rejält”, konstaterar Liisa Ketomäki, VD vid Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Åbo musikfestspel publicerar samtidigt sin första konsert sommaren 2021: Tisdagen den 17 augusti 2021 kl. 19 uppträder världens just nu mest omtalade och efterfrågade Wagnersopran Lise Davidsen i Åbo konserthus. Tillsammans med henne framträder pianisten Leif Ove Andsnes. De två framstående norska konstnärerna bjuder på ett konsertprogram uppbyggd kring Edvard Griegs sångcykel Haugtussa.

New York Times har prisat Lise Davidsen till skyarna och kallat henne ”en på miljonen” och enligt tidningen Opera Now föds en Wagnersångare som hon en gång per generation. Leif Ove Andsnes är för sin del en av Norges internationellt mest kända pianister och enligt Wall Street Journal en av de mest begåvade musikerna i sin generation. Konserten med dessa två norska toppmusiker blir säkert en av höjdpunkterna i det finländska musiklivet 2021.

Biljettförsäljningen till konserten med Lise Davidsen och Leif Ove Andsnes inleds må 27.4.2020 kl. 10 i alla Lippupistes försäljningspunkter.

Vid behov informerar festivalen separat om musikfestspelen i augusti 2020. Biljetter till alla konserter vid Åbo musikfestspel finns till salu vid Lippupistes verksamhetspunkter.

***

Konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:

VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost liisa.ketomaki(at)tmj.fi

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.