Åbo musikfestspel arrangerar två konserter i Wigmore Hall i London

Åbo musikfestspel arrangerar två egna konserter i Wigmore Hall i London lördagen den 4 april 2020. Konserterna hålls efter varandra kl. 11.00 och 14.00 och musikerna som uppträder Lorenza Borrani, Alban Gerhardt, Julia Kretz-Larsson, Sunwook Kim, Sarah McElravy, Julian Rachlin och konstnärliga ledaren för Åbo musikfestspel Klaus Mäkelä. Julian Rachlin hör till världens främsta violinister och är också huvudgäst för Åbo filharmoniska orkester.

Turku Festival Showcase
Wigmore Hall, London
Lö 4.4.2020 kl. 11:00 

Julia-Maria Kretz, violin
Sarah McElravy, violin
Julian Rachlin, violin
Alban Gerhardt, cello
Klaus Mäkelä, cello
Sunwook Kim, piano

Colombi: Chiacona
Saariaho: Dreaming Chaconna (efter G. Colombi)
Gerhardt

Vasks: Castillo interior
McElravy, Gerhardt

Schumann: Pianokvintett
Kim, Rachlin, Kretz-Larson, McElravy, Mäkelä

Turku Festival Showcase
Wigmore Hall, London
Lö 4.4.2020 kl. 14:00

Lorenza Borrani, violin
Julian Rachlin, violin
Sarah McElravy, altviolin
Alban Gerhardt, cello
Klaus Mäkelä, cello

Sauli Zinovjev: Sospirando 4 ”Schubert”
Schubert: Stråkkvintett
Borrani, Rachlin, McElravy, Gerhardt, Mäkelä

Konsertprogrammen har planerats av Klaus Mäkelä, som är konstnärlig ledare för Åbo musikfestspel, och själv uppträder vid bägge konserterna. Mäkelä är vid sidan av sin dirigentkarriär en av de främsta finländska cellisterna i sin generation.

Konserterna produceras i samarbete med Wigmore Hall och de är öppna för publik. Biljetterna finns till salu via Wigmore Halls kanaler. Syftet med konserterna är också att som namnet låter förstå presentera Åbo musikfestspel för Londonpubliken och på så sätt väcka intresse för festivalens årliga utbud.

”Jag är mycket glad och stolt över att se och höra Åbo musikfestspels konserter i Wigmore Hall. Det är en stor heder att få spela världens finaste musik just i denna sal tillsammans med magnifika kolleger och samtidigt presentera Åbo musikfestspel ute i världen”, säger konstnärliga ledaren Klaus Mäkelä.

”Wigmore Hall är en av Europas finaste och mest legendariska salar. Att vi fått en sådan här strålande och unik möjlighet vittnar om Åbo musikfestspels ställning i det internationella musiklivet. Stiftelsen för Åbo musikfestspel strävar enligt sin strategi efter att intensifiera sina internationella kontakter och samarbeten. I framtiden kommer vi att arrangera konserter och promotionstillfällen även utanför Finlands gränser, då det tjänar våra syften, ger oss synlighet och internationell publik d.v.s. lockar kulturturister till Åbo. Samtidigt får hela Finlands musikutbud uppmärksamhet”, berättar Liisa Ketomäki, VD för Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Åbo stad, Visit Turku och Business Finland medverkar vid evenemanget och vid sidan av konserterna arrangeras ett eget evenemang där Åbos mångsidiga turismutbud presenteras. ”Jag är imponerad av det arbete Åbo musikfestspel utför för att utöka Åbos internationella synlighet. Kulturstaden Åbo har mycket att erbjuda kulturturister”, kommenterar Minna Arve, Åbos stadsdirektör.

Biljetter till bägge Turku Festival Showcase -konserterna i Wigmore Hall, London, lördag 4 april finns till salu via Wigmore Halls webbplats samt deras biljettförsäljning i London.

Länkar till konserterna:
https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/alban-gerhardt-sarah-mcelravy-julian-rachlin-julia-kretz-larsson-klaus-maekelae-sunwook-kim-202004041100
https://wigmore-hall.org.uk/whats-on/julian-rachlin-lorenza-borrani-sarah-mcelravy-alban-gerhardt-klaus-maekelae-202004041400

Wigmore Halls biljettförsäljning tel: +44 20 7935 2141 och epost: Wigmore Halls biljettförsäljning är öppen kl. 10–18.30.

Wigmore Hall:
36 Wigmore Street
London W1U 2BP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.