Topptenoren Juan Diego Flórez uppträder i Åbo

Juan Diego Flórez är en av världens mest efterfrågade tenorer, och han uppträder vid Åbo musikfestspel tisdagen den 28 juli 2020 kl. 19 en dryg vecka innan den egentliga festivalen kör igång. Tjuvstartskonserten hålls i Åbo konserthus och pianist är Vincenzo Scalera, som uppträtt i Åbo även tidigare. På programmet står operaarior och sånger av tonsättare som Donizetti, Verdi, Massenet och Puccini. Programmet slås fast i detalj under vårens lopp.

”Jag ser väldigt mycket fram emot att för första gången uppträda vid Åbo musikfestspel. Dena finfina festival samlar så många internationella konstnärer  årligen och jag kan knappt bärga mig tills även jag får sjunga där och möta festivalpubliken”, kommenterar Juan Diego Flórez.

”Juan Diego Flórez hör till världens mest efterfrågade operasångare och främsta tenorer. Vi är väldigt glada att få honom till Åbo musikfestspel. Samma program kommer under sommarens lopp att framföras bl.a. vid festivalen i Salzburg”, säger Liisa Ketomäki, VD vid Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Åbo musikfestspel har redan tidigare publicerat programmet för tre andra konserter ur nästa års program. Barytonen Aarne Pelkonen uppträder i februari tillsammans med några av Finlands ledande musiker. Kontratenoren Franco Fagioli besöker Åbo och framför musik av Mozart tillsammans med Basels kammarorkester den 4 oktober, samtidigt som Bokmässan arrangeras i Åbo. Sopranen Nadine Sierra ger en konsert i augusti tillsammans med Åbo filharmoniska orkester.

”Vi befinner oss just nu i en stark tillväxtperiod och strävar ännu starkare än förr efter att få synlighet även utomlands och nå en internationell publik. Vi vill öka kulturturismen i Åbo. Programmet för nästa sommar är omfattande och synnerligen mångsidigt – i början av året kommer vi och Klaus Mäkelä att berätta mer om vårt utbud”, konstaterar Liisa Ketomäki.

Biljettförsäljningen till Juan Diego Flórez konsert inleds tordag 12.12. kl. 10 vid alla Lippupistes försäljningspunkter.

***

Hela programmet för Åbo musikfestspel publiceras 9.3.2020. Konstnärlig ledare för festivalen är dirigenten Klaus Mäkelä.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar:
VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, epost liisa.ketomaki(at)tmj.fi

***

Biljettförsäljning

Biljetter till Åbo musikfestspel säljs av Lippupiste, vid alla Lippupistes försäljningspunkter och R-kioskerna i hela landet samt via webbplatsen www.lippu.fi.

Biljettreservationer och -försäljning samt köprådgivning per telefon 0600 900 900. Samtalet kostar 1,98 €/min + msa/lna (Tjänsten är öppen må-lö kl. 9–21, sö kl. 10–18).

Biljetter till konserten finns också till salu vid Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljning i Åbo konserthus (Aninkaisgatan 9) to–fre kl. 12–16: Tel. (02) 262 0333, kulttuuri.myynti(at)turku.fi. Reservationer tas också emot av Åbo musikfestspels kansli: +358 (0)40 632 3397, info(at)tmj.fi.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.