Barytonen Aarne Pelkonen uppträder vid Åbo musikfestspels konsert

Åbo musikfestspel står än en gång för Katedralen klingar-veckans öppningskonsert. Konserten bär namnet Drömbilder och går av stapeln måndag 3 februari 2020 kl. 19 i Åbo domkyrka. Vid konserten uppträder Aarne Pelkonen (baryton), Marzi Nyman (piano och gitarr), Jukka Perko (saxofon), Eriikka Maalismaa (violin) och Jani Pensola (bas).

Barytonen Aarne Pelkonen är känd bl.a. från Finlands Nationaloperas produktion av Jaakko Kuusistos opera Jää (Is), som baserar sig på Ulla-Lena Lundbergs roman. Pelkonen sjöng rollen som prästen Petter Kummel. Drömbilder är en konsert som innehåller både några av de mest älskade finländska visklassikerna samt stycken specialkomponerade för Pelkonen till texter av gamla mästare som Eino Leino, Aaro Hellaakoski och L. Onerva. För kompositionerna står Iiro Rantala, Marzi Nyman och Jukka Linkola.

”Vi är glada att kunna fortsätta samarbetet med Katedralen klingar-veckan och konserten Drömbilder är en fin inledning på musikfestspelens utbud år 2020. Tillsammans med Aarne Pelkonen får vi höra några av Finlands främsta musiker samt nya kompositioner av toppnamn”, konstaterar VD Liisa Ketomäki från Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Aarne Pelkonen: Drömbilder
3.2.2020 19:00 Åbo domkyrka

Aarne Pelkonen, baryton
Marzi Nyman, piano & gitarr
Jukka Perko, saxofon
Eriikka Maalismaa, violin
Jani Pensola, bas

I programmet ingår:

Laulu oravasta
Maailma on kaunis
Tre sånger ur Eino Leinos Hymyilevä Apollo
Sinua sinua rakastan
Väliaikainen
Yö väistyy
Tein lasinkuultavan laulun
Rannalla
Kuu kalpea
Kesäyö
Nocturne
Haavekuva

Biljetter: 25 | 20 €

Biljettförsäljningen till konserten Drömbilder inleds 19.11. kl. 12. Biljetter till alla Åbo musikfestspels konserter säljs av Lippupiste.

Åbo musikfestspel arrangeras 6–16 augusti 2020 och programmet för den 61:e festivalen har planerats av dess konstnärliga ledare, dirigenten Klaus Mäkelä.

Hela programmet publiceras 9.3.2020.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
Ytterligare information ger VD Liisa Ketomäki, , tel. 040 740 6200

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.