Åbo musikfestspel utannonserar två konserter, som går av stapeln 2020

Åbo musikfestspel breddar sitt konsertutbud utöver augusti och sommarsäsongen och utannonserar två konserter, som går av stapeln 2020. Sopranen Nadine Sierra uppträder tillsammans med Åbo filharmoniska orkester och kontratenoren Franco Fagioli återvänder till Åbo, där han framför ett Mozartprogram tillsammans med Basels kammarorkester.

Efter den framgångsrika 60:e festivalen riktar Åbo musikfestspel blicken mot framtiden. Musikfestspelens huvudevenemang går av stapeln 6–16 augusti 2020, men Stiftelsen för Åbo musikfestspel utvidgar sin verksamhet och kommer att bjuda på fler konserter än tidigare även utöver augustifestivalen och sommarsäsongen.

”Vi utannonserar nu två fina evenemang nästa år, det ena i samband med festivalen i augusti och det andra i oktober 2020. Denna sommar nåddes vi av exceptionellt mycket kundrespons där man önskade sig fler konserter av hög kvalitet. Flera av konserterna i augusti och de extra insatta konserterna var slutsålda, men vi kan inte utöka mängden enskilda konserter vid augustifestivalen i väldigt stor skala. Vi vill ändå svara på denna riksomfattande efterfrågan och utöka vår verksamhet, vilket innebär att vi kommer att arrangera konserter även under vintersäsongen.

De två konserterna vi nu utannonserar börjar kl. 18. Också denna tidpunkt svarar på den respons vi fått av vår publik: de som besöker Åbo vill förutom en konsert även ha tid för en restaurangupplevelse och de tidigarelagda konserterna möjliggör en kombination av dessa två, då de beaktar restaurangkökens tidtabeller bättre. Detta är till glädje för såväl publiken i Åbo ekonomiska region som för konsertbesökare från andra orter. Vi vill gärna ta i beaktande sådana här faktorer, som påverkar helhetsupplevelsen och ökar Åbos dragningskraft”, berättar Liisa Ketomäki, VD för Åbo musikfestspel.

Nadine Sierra uppträder med Åbo filharmoniska orkester 13 augusti 2020 kl. 18.

Den amerikanska sopranen Nadine Sierra uppträder med Åbo filharmoniska orkester, torsdag 13 augusti 2020 kl. 18 i Åbo konserthus. Orkestern dirigeras av Lorenzo Passerini och på programmet står operaarior som är viktiga för Sierra, av bl.a.  Donizetti, Gounod, Puccini och Verdi.

Sopranen NADINE SIERRA hör till de mest lovande talangerna i operaävärlden och har vunnit Richard Tucker-priset 2017 och Metropolitanoperans Beverly Sills-pris 2018. Sierra har blivit bekant bl.a. som Musetta vid operan i San Francisco, men framför allt för rollen som Gilda i Rigoletto, en roll hon gjort vid både Metropolitan, Staatsoper Berlin och Parisoperan, titelrollen i Lucia di Lammermoor bl.a. vid La Fenice i Venedig samt för huvudroller i Mozartoperor vid världens ledande operahus.

Sierras imponerande framgångar i tävlings- och prissammanhang har följts upp i medier som Vogue och Opera News. Hon har talrika följare på Instagram och har också uppmärksammat med ett eget kapitel i Nick Romeos bok Driven: Six Incredible Musical Journeys, som utkom 2011. Nadine Sierralle omistetussa luvussa.

Kontratenoren Franco Fagioli återvänder till Åbo med ett Mozartprogram tillsammans med Basels kammarorkester söndag 4 oktober 2020 kl. 18.

Kontratenoren Franco Fagioli, som imponerade vid Åbo musikfestspels Agrippina-föreställning, återvänder till Åbo tillsammans med Basels kammarorkester. På programmet står Mozartarior skrivna för kastratsångare. Konserten går av stapeln samma veckoslut som Bokmässan i Åbo samt Mat- och vinmässan.

Fagioli är en av världens mest efterfrågade kontratenorer och charmade den finländska publiken som kejsar Nero vid framförandet av Händels Agrippina, som tjuvstart till Åbo musikfestspel i somras.

”Genast efter konserten kontaktades vi av många i publiken som gärna ville se Fagioli återvända så snart som möjligt och då en möjlighet erbjöds tillsammans med Basels kammarorkester, tog vi tillfället i akt. Konserten arrangeras samma veckoslut som Bokmässan och Mat- och vinmässan i Åbo, vilket innebär att man vid behov kan kombinera dessa upplevelser”, konstaterar Liisa Ketomäki, VD för Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Åbo musikfestspel publicerar hela sitt program måndag 9 mars 2020.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.