Den 60:e Åbo musikfestspel nådde sitt slut igår

Den 60:e Åbo musikfestspel nådde sitt slut igår med en konsert med Mariinskij-orkestern och kapellmästaren Valerij Gergijev. Som solist hördes en av de mest efterfrågade violinisterna i världen, Julian Rachlin. Datumen för nästa års musikfestspel är 6-16 augusti 2020.

Åbo musikfestspel, som avslutades igår, är Finlands äldsta kontinuerligt ordnade musikfestival och ordnades i sommar för sextionde gången. Festivalens programutbud var exceptionellt brett, och över 23 000 njöt av helheten som bestod av 50 konserter och evenemang.

”Vi överträffade våra målsättningar gällande biljettförsäljning och besökarmängder. Jubileumsårets helhet var avsevärt större än vanligt, men vi hade tillräckligt med intresserad publik och vi nådde vårt mål för biljettförsäljningen redan innan festivalen började. Vi fick beröm för såväl högklassiga konserter som nya koncept, såsom en mångsidig och högklassig kammarmusikserie, samarbetet med Paavo Nurmi Marathon samt vår serie av diskussionstillfällen. Nästa års förberedelser är redan på gång, och vi publicerar hela vårt program i februari-mars 2020. Vissa konserter publiceras redan under hösten. Eftersom vi får vara en huvudsamarbetspartnerna för Åbo Bokmässa 2020, kommer nästa års program att innefatta flera helheter som kombinerar musik och litteratur”, berättar musikfestspelsstiftelsen verkställande direktör Liisa Ketomäki.

Musikfestspelens nästa konsert är måndagen 7 oktober klockan 18 i Sigynsalen, då tenor Ian Bostridge och pianisten Saskia Giorgini uppträder med Schuberts Winterreise. Dagen innan ger Ian Bostridge en föreläsning på Åbo Bokmässa om ämnet ”Character portrayal in opera: bringing characters in a score to life.”

Biljetter för Winterreise-konserten säljs av Lippupiste.

Tilläggsinformation och intervjuer
Mera information och intervjuer kan fås av Liisa Ketomäki, , puh. 040 740 6200

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.