Åbo musikfestspel hämtar hissmusik till kärncentrum

Åbo musikfestspel och Åbo stadscentrumsförening går ut på okänd mark och producerar en hissmusikturné i hissar i Åbo centrum 8.8.2019, då Åbo musikfestspel inleds för sextionde gången.

Ilana Gothoni och Jasmine Noel-Beams spelar fiol-altfiol-duetter i tre olika hissar i Åbo centrum i sammanlagt nästan tre timmar.

”Vi ville fira vår öppning med att hämta en bit av musikfestspelen bland människors liv och vardag, och samtidigt påminna om det kommande kulturevenemanget”, berättar verkställande direktören för Åbo musikfestspel, Liisa Ketomäki. ”Tanken av levande klassisk musik på reviren för ”muzak”, som vanligtvis förak-tas, kändes som en rolig och intressant idé, och vi ville absolut vara med.”

”Vi har huvudsakligen valt hissar kring Åbo kärna,Salutorget, som håller på att förnyas. Två av hissarna är nya, Sokos Wiklunds fasadhiss och Hansakvarterets hiss till Hansatorget. Dessutom har vi inkluderat en traditionell hiss, hissen från P-Louhi till Mehiläinen”, säger verksamhetsledaren för Åbo stadscentrumsförening, Katariina Räike. ”Förutom Salutorgets omgivning vill vi glädja Funikularens förmiddagsanvändare med en musikhälsning.”

Turnétider:

10:00-10:35 Funikularen
14:30-15:30 Mehiläinen Köpmansgatan, hissen till P-Louhi
15:30-16:30 Hansakvarteret, Hansatorgets hiss
16:30-17:30 Sokos Wiklund, Walo rooftop –fasadhissen

I varje hiss spelas tre ungefär 15 minuter långa uppföranden. I Funikularen spelas två 15 minuter långa uppföranden. Föreställningarna är avgiftsfria.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.