Nadine Sierras konsert 2019 inhiberas men förverkligas sommaren 2020. I stället uppträder den armeikanska tenoren Michael Fabiano vid Åbo musikfestspel.

Åbo musikfestspel 2019: Sopranen Nadine Sierras konsert sommaren 2019 inhiberas men förverkligas sommaren 2020. I stället för Nadine Sierra uppträder den armeikanska tenoren Michael Fabiano vid Åbo musikfestspel den 11 augusti. Det är hans första uppträdande i Finland. 

Pressmeddelande, får publiceras ti 21.3.2019

Den amerikanska sopranen Nadine Sierra har tvingats inhibera sin konsert den 11 augusti vid Åbo musikfestspel av ”synnerligen personliga orsaker”. Konserten förverkligas sommaren 2020. I stället för Sierra uppträder den amerikanska tenoren Michael Fabiano vid konserten 11.8., även han för första gången i Finland. Pianist är fortsättningsvis Eytan Pessen och vi får höra melodier och arior av Verdi, Puccini, Bizet, Massenet, Duparc och Tšaikovski.

Åbo musikfestspel är Finlands äldsta kontinuerligt arrangerade festival och ordnas nästa sommar för 60:e gången 8.–22.8.2019. Under de senaste åren har festivalen strävat efter att bjuda sin publik på konserter och recitaler med de internationellt mest efterfrågade operasångarna. Konserten med Nadine Sierra som skulle fortsätta denna konsertserie i sommar har inhiberats på sångerskans egen önskan.

”Jag beklagar att jag är tvungen att inhibera konserten denna sommar av personliga orsaker, men vi har redan kommit överens med Åbo musikfestspel om ett nytt datum vid festivalen i augusti 2020. Jag har personligen bett min vän, tenoren Michael Fabiano, att uppträda i Åbo i stället för mig och jag ser fram emot att själv möta Åbopubliken om ett år”, hälsar Nadine Sierra.

”Det är väldigt synd att Nadine Sierras konsert inhiberas denna sommar men så kan det gå ibland och vi har redan försäkrat oss om att konserten blir av i augusti 2020. Vi publicerar datumet senare, då vi meddelar om de första programnumren för sommaren 2020. Det är ändå väldigt fint att få en så strålande sångare som Sierras landsman, amerikanen Michael Fabiano, till Finland för första gången. Han är säkert bekant för den finländska operapubliken från flera europeiska produktioner. Vid sidan av konserten deltar han också i vår diskussionsserie och berättar dagen efter konserten, den 12 augusti, om välgörenhetsorganisationen ArtSmart, som han grundat. Genom denna organisation har man i olika delar av USA under de senaste tre åren kunnat erbjuda över 40 000 avgiftsfria musiklektioner för barn och ungdomar”, berättar Liisa Ketomäki, VD vid Stiftelsen för Åbo musikfestspel.

Den amerikanske tenoren MICHAEL FABIANO vann som första sångare både Beverly Sills- och Richard Tucker-priset samma år, 2014. Han har gjort talrika lovordade rolltolkningar under sin karriär, bland dem Don José (Carmen) i Aix-en-Provence, Alfredo (La Traviata) vid Metropolitan och i Glyndebourne samt Jacopo Foscari (I due Foscari) vid Teatro Real i Madrid. Som Rodolfo i La bohème har han uppträtt vid Lyric Opera i Chicago, Royal Opera i London och Metropolitan i New York. Kritikerna har prisat speciellt hans tolkning av Lenskij i Jevgeni Onegin vid Royal Opera. Sommaren 2019 debuterar Fabiano vid Staatsoper i Berlin, där han sjunger rollen som hertigen i Rigoletto. Han har också varit med om att grunda organisationen ArtSmart, som erbjuder avgiftsfri sångundervisning för skolelever från skolor i medellösa områden i USA.

År 2015 erhöll Michael Fabiano det ryktbara australiensiska Helpmann-priset för bästa manliga roll, titelrollen i Gounods Faust vid Opera Australia. Michael Fabiano förbereder sig för tillfället att sjunga titelrollen i Faust vid Covent Garden i London tillsammans med sopranen Diana Damrau och tenoren Erwin Schrott. Fabiano skickar hälsningar från London:

”Det är en stor ära för mig att uppträda vid ryktbara Åbo musikfestspel. Flera av mina kolleger har uppträtt där under de senaste åren och nu får jag gå i deras fotspår. Jag ser fram emot att framföra musik av franska och italienska tonsättare, både lieder och opera.”

Biljettförsäljning

Biljetter till Åbo musikfestspel säljs av Lippupiste. Biljettförsäljningen till bägge konserterna inleds ondag 16.1.2019 kl. 9 vid alla Lippupistes försäljningspunkter och R-kioskerna i hela landet samt via webbplatsen www.lippu.fi.

Biljettreservationer och -försäljning samt köprådgivning per telefon 0600 900 900. Samtalet kostar 1,98 €/min + msa/lna (Tjänsten är öppen må-lö kl. 9–21, sö kl. 10–18).

Biljetter till konserten finns också till salu vid Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljning i Åbo konserthus (Aninkaisgatan 9) to–fre kl. 12–16: Tel. (02) 262 0333, . Reservationer tas också emot av Åbo musikfestspels kansli: 02 262 0812, .

 

– De som köpt biljetten från ett försäljningsställe kan hämta biljettpriset från samma försäljningsställe. Ifall det inte är möjligt att besöka försäljningsstället kan biljetterna skickas med post till Lippupiste genom att följa nedanstående anvisningar.

– Ifall du har köpt biljetten från Åbo konserthuset, en R-kiosk, eller beställt en postbiljett via telefonförsäljningen eller nätbutiken, kan du få biljettpriset återbetalat genom att returnera biljetten jämte dina kontaktuppgifter och kontonummer per post till Lippupiste till adressen:

Lippupiste Oy / ”Nadine Sierra” palautus
Kalevantie 2 (B-huset)
33100 Tammerfors

– Ifall du köpt en utskriftsbiljett från nätbutiken kan du skicka ditt namn och beställningsnummer till adressen . Skriv ”Nadine Sierra” + ”Palautus” som ämne.

Ifall biljetterna har betalats via nätbanken eller med Finnair Plus eller Lippulasku, bör du även ange ett kontonummer i IBAN-form. För biljetter som köpts med betalkort återbetalas biljettpriset direkt till betalkortet. Ifall Finnair-poäng har använts för att betala biljetterna återbetalas biljettpriset i form av pengar till kundens konto. Om du betalt med Lippulasku får du återbetalningen till ditt bankkonto av Lippupiste och du är fortfarande skyldig att betala fakturan från Lindorff enligt överenskommen tidtabell.

Oberoende av metod återbetalas biljettens grundpris till kunden. Vid inställningar innehåller Lippupiste den på biljetten utskrivna serviceavgiften per biljett eller den behandlingsavgift för inställningen som anges på biljetten. Om ingen serviceavgift eller behandlingsavgift anges på biljetten tar Lippupiste ut en behandlingsavgift på 2,50 euro per biljett. Du kan ansöka om återbetalning senast på den 12. april. Lippupiste försöker göra alla återbetalningar till kunderna 14 dagar efter att de kontaktat oss.

 

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, e-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.