Fransk-georgiska pianisten Khatia Buniatishvili uppträder den 12 augusti

Konserten är en del av festivalens målsättning att utveckla hela det finländska recital- och kammarmusikfältet i en allt mer internationell riktning. Hela programmet för Åbo musikfestspel publiceras 25.2.2019.

KHATIA BUNIATISHVILI 12.8.2019

Åbo musikfestspel är Finlands äldsta kontinuerligt arrangerade festival och ordnas nästa sommar för 60:e gången 8.–22.8.2019. Under de senaste åren har festivalen strävat efter att bjuda sin publik på konserter och recitaler med de internationellt mest efterfrågade operasångarna. Festivalen önskar också satsa allt mer på gästspel med internationellt verksamma instrumentalister, såväl i fråga om solorecitaler som kammarmusik. Som en del av denna konsertcykel uppträder pianisten Khatia Buniatishvili i Sigynsalen 12.8.2019 kl. 19. På programmet står musik av Schubert, Liszt och Stravinsky.

Må 12.8.2019 kl. 19 Sigynsalen

Khatia Buniatishvili, piano

Franz Schubert: Fyra impromptun, op. 90 (D. 899)
Franz Schubert, arr. Franz Liszt:
Ständchen (D. 957/4)
Gretchen am Spinnrade, op. 2 (D. 118)
Erlkönig, op. 1 (D. 328)
Franz Liszt:
Transcendental etyd nr 4 ”Mazeppa”(S. 139/4)
Ungersk rapsodi nr 6 (S. 244/6)
Igor Stravinsky: Trois mouvements de Petrouchka (1911/21)

Fransk-georgiska KHATIA BUNIATISHVILI (f. 1987) inledde sina pianostudier som treåring och uppträdde som sexåring redan med Tbilisis kammarorkester. Efter att ha studerat för Tengiz Amiredjib flyttade hon till Wien där hon fick Oleg Maisenberg som lärare.

Efter debuten i Carnegie Hall 2008 har Buniatishvili uppträtt på betydande festivaler (BBC Proms, Salzburg, Verbier), i viktiga konsertsalar (London Royal Festival Hall, Konzerthaus och Musikverein i Wien, Concertgebouw i Amsterdam, Filharmonin i Berlin och Paris) samt med berömda orkestrar (Los Angeles Philharmonic, BBC Symphony, Orchestre National de France, Filarmonica della Scala). Buniatishvili uppträdde vid FN:s 70-årsjubileumskonsert till förmån för syriska flyktingar och utövar välgörenhet som ambassadör för organisationerna Plan International och Fondation Cœur et Recherche. Till hennes meriter gällande skivor hör ECHO Klassik -priser för Franz Liszt-skivan (SONY Classica 2012) och skivan Kaleidoscope (2016).

Biljettförsäljningen till Buniatishvilis konsert  inleds onsdagen den 13 februari kl. 9 i alla Lippupistes försäljningspunkter i hela landet.

Biljettförsäljning

Biljetter till Åbo musikfestspel säljs av Lippupiste. Biljettförsäljningen till bägge konserterna inleds ondag 16.1.2019 kl. 9 vid alla Lippupistes försäljningspunkter och R-kioskerna i hela landet samt via webbplatsen www.lippu.fi.

Biljettreservationer och -försäljning samt köprådgivning per telefon 0600 900 900. Samtalet kostar 1,98 €/min + msa/lna (Tjänsten är öppen må-lö kl. 9–21, sö kl. 10–18).

Biljetter till konserten finns också till salu vid Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljning i Åbo konserthus (Aninkaisgatan 9) to–fre kl. 12–16: Tel. (02) 262 0333, . Reservationer tas också emot av Åbo musikfestspels kansli: 02 262 0812, .

Ytterligare information och intervjuförfrågningar

VD Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200, e-post

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.