Mezzosopranen Elīna Garanča uppträder vid Åbo musikfestspels tjuvstartskonsert 2016

Än en gång får vi  vid Åbo musikfestspel uppleva en storstjärna från operahimlen, då mezzosopranen Elina Garanca, en av världens mest efterfrågade operasångare, uppträder vid Åbo musikfestspels tjuvstartskonsert i juli 2016.

Konserten går av stapeln lördag 2 juli 2016 kl. 19 i Åbo Konserthus, en vecka innan Savonlinna operafestival inleds.

Elīna Garanča är en av vår tids mest respekterade operasångerskor. Hennes karriär tog fart i och med segern i Mirjam Helin-sångtävlingen 1999. För tillfället representerar hon den yttersta spetsen av världens operaelit, och uppträder regelbundet vid operahus och festivaler såsom Metropolitan i New York (också säsongen 2015–2016), i Wien, London och Paris samt vid Salzburgfestivalen. Hon uppträder ofta tillsammans med tenoren Jonas Kaufmann, sopranen Anna Netrebko och andra av vår tids toppsångare.

I Åbo uppträder Garanca tillsammans med pianisten Malcolm Martineau och framför lieder och sånger av Brahms, Duparc och Rachmaninov.

”Vi är ytterst glada och stolta över att efter flera års paus kunna bjuda på en konsert med Elina Garanca i Finland”, berättar Åbo musikfestspels verksamhetsledare Liisa Ketomäki. ”Åbo musikfestspels internationella rykte är på uppåtgående och våra tidigare sångargästspel med bl.a. tenoren Rolando Villazón, sopranen Natalie Dessay och tenoren Jonas Kaufmann har säkert för sin del gjort vår festival allt mer lockande. Vi kommer att fortsätta denna konsertserie även i framtiden. Den finländska operapubliken är mycket kvalitetsmedveten och vi önskar komma även denna publik till mötes genom att bjuda in en av vår tids mest efterfrågade artister till Finland.”

Biljetterna till denna konsert släpps onsdag 14.10. kl. 9 och finns till salu via Biljettjänsts försäljningspunkter i hela landet.

 

Barytonen Waltteri Torikka, sopranen Susanna Andersson och tenoren Sam Furness uppträder i Åbo Domkyrka i februari!

Det bjuds på opera och vackra melodier även vid Åbo musikfestspels konsert måndag 8 februari 2016 kl. 19 i Åbo Domkyrka. Åbo musikfestspel inleder Katedralen klingar -festivalen, som år 2016 fyller 20 år. Samtidigt framförs Mozarts Trollflöjten i Åbo och tre solister från denna produktion kommer att uppträda vid kyrkokonserten: den svenska sopranen Susanna Andersson, den brittiske tenoren Sam Furness samt barytonen Waltteri Torikka. Organisten Ilpo Laspas uppträder tillsammans med sångarna.

Biljetterna till denna konsert släpps onsdag 14.10. kl. 9 och finns till salu via Biljettjänsts försäljningspunkter i hela landet.

 

Waltteri Torikka Trio vid Konstens natt i Åbo torsdag 18.8.2016 kl. 23

Superpopuläre barytonen Waltteri Torikka uppträder regelbundet tillsammans med Waltteri Torikka Trio, som han själv grundat. Åbo musikfestspel har glädjen att presentera denna ensemble för första gången i Åbo, i augusti 2016. Vid Konstens natt i Åbo uppträder Waltteri Torikka Trio i Åbo Domkyrka i musikfestspelens traditionella konsert i stearinljusens sken torsdag 18.8.2016 kl. 23. På programmet står musik av Tapio Rautavaara samt underhållningslåtar. Waltteri Torikka Trio består av Torikka, gitarristen Juha Savela och kontrabasisten Eero Ignatius.

Biljetterna till denna konsert släpps onsdag 14.10. kl. 9 och finns till salu via Biljettjänsts försäljningspunkter i hela landet.

 ! Åbo musikfestspel arrangeras nästa sommar 11.–20.8.2016. Hela programmet publiceras i februari 2016.

Biljettförsäljning
Biljetter finns till salu via alla Biljettjänsts försäljningspunkter, sommaren 2016 vid Åbo musikfestspels egna biljettkassa vid Åbo Svenska Teater (i Hansakvarteret) samt vid dörren en timme innan konserten.

Ytterligare information och intervjuförfrågningar
Verksamhetsledare Liisa Ketomäki, tel. 040 740 6200, epost

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.