Tampereen Sävel sensationen Estonian Voices uppträder på Åbo musikfestspel i sommar

Det estniska sångbandet Estonian Voices, som blev på delad andra plats i Tampereen sävel-festivalens orkestersångtävling i serien för elektroniskt förstärkta, uppträder i sommar på Åbo musikfestspel. ONAIR från Tyskland vann tävlingen.

Åbo musikfestspel firar med två konserter den estniska musikens jubileumsår 2015. Konserterna som ordnas i samarbete med Estlands ambassad hålls den 10:e och 11:e augusti.

10.8 kl. 18 uppträder Estonian Cello Ensemble i Sigyn-Salen, celloensemblen som består av sex unga estniska cellister uppträder med verk arrangerade och komponerade för cello. Av de estniska kompositörerna hör vi Tõnu Kõrvits och Heino Eller, dessutom får vi njuta av Pjotr Tjajkovskij, Jean Sibelius, Manuel de Falla och Glenn Miller.

Estonian Voices uppträder nästa dag, dvs. 11.8 kl. 18 på Linnateatteris stämningsfulla teaterrestaurangs scen. Estonian Voices är en cappella sånggrupp, till deras repertoar hör musik med inflytelse från jazz, folk och pop. I konserten i Åbo får vi höra jazz och folk, men även några världskända hits från välbekanta artister.
Under konsertkvällen kan man i Linnateatteris restaurang njuta av en meny skapad åt musikfestspelen. Bordreserveringarna och förhandsbeställningarna bör göras senast två vardagar före konserten per telefon (02) 232 1215 eller 0400 858 549 eller per e-post

Biljetter till båda konserterna finns att köpa i Lippupalvelus alla försäljningspunkter, i Åbo musikfestspels egen biljettkassa vid Åbo svenska teaters biljettkassa (Hansa kvarteret) och en timme före konserten vid entrén.

Åbo musikfestspel ordnas 6.-15.8.2015. 

Viron Musiikkia 2015: www.vironmusiikkia.fi

Tilläggsinformation och intervjuförfrågningar: Verksamhetsledare Liisa Ketomäki, tel. 040 740 6200,
Bilder: www.estonianvoices.com/promo-materials/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.