Gnistrande Sibelius – en levnadshistoria i ord och toner

Åbo musikfestspels och Åbo bokmässas gemensamma evenemang för sommaren 2015 ordnas i Sibeliusmuseet fredagen 7.8 kl. 18.

Författaren Juha-Pekka Koskinen och cellisten Jussi Makkonen samtalar om tonsättarmästaren Jean Sibelius liv och musik för att hedra hans 150-års jubileum.  Juha-Pekka Koskinen läser utdrag ur sitt nyskrivna verk ”Säkenöivä Sibelius” (Gnistrande Sibelius), skriven på versmått.

Jussi Makkonen och Nazig Azezian har de senaste åren uppträtt med sitt sagolika Sibelius-program över 1000 gånger. Ca 300 000 barn och ungdomar både i Finland och utomlands har sett föreställningen. På konserten i Åbo framför de arrangemang från Sibelius inspelningen som gavs ut i januari 2015, samt utdrag ur Soiva metsä (den klingande skogen) – bilderboken för barn. I början av evenemanget presenterar Åbo musikfestspels verksamhetledare Liisa Ketomäki och Åbo bokmässas programchef Jenni Haukio festivalernas innehåll och samarbete.

Åbo musikfestspel och Åbo bokmässa tackar Sibeliusmuseet för sammarbetet. Med konsertbiljetten får man också inträde till Sibeliusmuseets ”Din Tillgivne – Jean, Otto & Sibeliusmuseum” utställning. Utställningen lyfter fram Jean Sibelius koppling till Åbo och Åbo Akademi. Utställningen rör sig via Jeans farbror Pehr Sibelius, som bodde och verkade i Åbo, förbi sångerskan Ida Ekman till professor Otto Andersson och hans forskning samt beundran för tonsättaren. Utställningen är öppen 29.1.2015–10.1.2016

Biljetter:

Biljetter à 10 € (+Lippupalvelus serviceavgift 1,50 €) till försäljning fr.o.m. 27.5. kl. 9 i alla Lippupalvelus försäljningspunkter samt internet.

Fr.o.m 1.6.2015 finns biljetter till alla Åbo musikfestspels konserter även till försäljning i festspelens biljettkassa i samband med Åbo Svenska Teaters biljettkassa (Hansa kvarteret). Vid musikfestspelens egen biljettkassa uppbärs ingen serviceavgift.

Koncerten är ca 1 timme lång och har ingen paus.

Åbo musikfestspel ordnas 6.-15.8.2015. Se hela programmet på adressen www.tmj.fi
Åbo bokmässa ordnas 2.4.10.2015. Programmet publiceras 1.9. på adressen www.kirjamessut.fi 

Tilläggsinformation och intervjuförfrågningar:

Verksamhetsledare Liisa Ketomäki, tel. 040 740 6200,
Programchef Jenni Haukio, tel. 02 337 111,

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.