Åbo musikfestspel presenterar: Chamber Orchestra of Europe & Sakari Oramo

Hommage à Paavo Berglund

ÅBO MUSIKFESTSPELS gästspelsserie med internationella orkestrar fortsätter, då Chamber Orchestra of Europe (COE) besöker Åbo. Orkestern, som grundades 1981, består av europeiska toppsolister och har av BBC kallats ”världens bästa kammarorkester” 2011. Bland helhetsinspelningarna av Sibelius symfonier har en i flera sammanhang prisats som den mest respekterade helhetsinspelningen genom tiderna: nämligen Paavo Berglunds (1928–2012) och Chamber Orchestra of Europes inspelning 1998. Åbo musikfestspel vill på ett speciellt sätt, avvikande från det sedvanliga, lyfta fram Sibelius jubileumsår i sitt program och samtidigt hedra vår mest betydande Sibeliusdirigent Paavo Berglunds livsverk som den viktigaste pionjären och ambassadören för Sibelius musik ute i världen. Chamber Orchestra of Europes konserter tillsammans med dirigenten Sakari Oramo är en hedersbetygelse och ett tack till den store maestron.

ErityistaBakgrunden till detta projekt är de planer framlidne
Paavo Berglund, Chamber Orchestra of Europe och Åbo
musikfestspel hade innan denne store dirigent gick bort. Då
jag ombads ta över kände jag mig både hedrad och upprymd.
Samarbetet med COE hör till de gladaste minnena under min
karriär och möjligheten att tränga ner i Sibelius på djupet
tillsammans med dem är en dröm som blivit sann. -Sakari Oramo

COE

Chamber Orchestra of Europe

→ To 8.8. kl. 19 Åbo konserthus
→ Lö 8.8. kl. 19 Åbo konserthus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.