Tyske topptenoren Jonas Kaufmann till Åbo

Jonas Kaufmann
Jonas Kaufmann

Åbo musikfestspel är väldigt stolta över att kunna välkomna topptenoren Jonas Kaufmann, som begår sin efterlängtade Finlandsdebut vid Åbo musikfestspels Tjuvstart-konsert fredag 11.7.2014 kl. 19 i Åbo Konserthus. Vid konserten hör vi ett urval av de mest älskade operaariorna, som ackompanjeras av Jyväskylä Sinfonia under ledning av maestro Jochen Rieder.

“Vi är oerhört glada över att kunna bjuda vår publik på denna unika upplevelse”, berättar Liisa Ketomäki, verksamhetsledare för Åbo musikfestspel. “Förhandlingarna om denna konsert har pågått i över ett år. Åbo musikfestspels internationella rykte är på uppåtgående och våra tidigare sångargästspel, bland dem tenoren Rolando Villazón och sopranen Natalie Dessay 2012 och 2013, har säkert bidragit till att göra festivalen lockande.”

Konsertbiljetterna släpps till försäljning tisdag 21.1.2014 kl. 11 via Biljettjänsts försäljningspunkter i hela landet. Hela programmet för Åbo musikfestspel sommaren 2014 publiceras 6.2.2014.

 

***

Aulis Sallinens Preludes and Fugues får sin finska premiär i Tavastehus den 2.2.2014 i stället för Åbo

Nästa konsert vid Åbo musikfestspel är öppningskonserten för kyrkomusikveckan Katedralen klingar! måndag 3.2.2014 kl. 19. Den arrangeras i samarbete med Åbo domkyrkoförsamling. Vid konserten uppträder basbarytonen Juha Uusitalo och organisten Ilpo Laspas. På programmet står verk av Liszt, Wagner, Erkkilä, Kuula, Sibelius, Merikanto och Kokkonen.

Till skillnad från förhandsinformationen uppträder inte organisten Kalevi Kiviniemi vid konserten. Aulis Sallinens verk Preludes and Fugues för orgel uruppförs i stället för Åbo redan söndag 2.2.2014 kl. 15 i Tavastehus kyrka på festivalen Sibelius Celebrations.  Ytterligare information om Tavastehuskonserten: http://www.sib.fi/kirkossa-kajahtaa/

Tilläggsinformation och intervjuer

Verksamhetsledare Liisa Ketomäki, tel: 040 740 6200 & 02-2620814, e-mail:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.