Åbo musikfestspel och DBTL förenar sina krafter

Åbo musikfestspel och stadsfestivalen DBTL inleder denna vår ett kompanjonskap i formen av samarbete visavi innehåll, marknadsföring, reklam och samproduktioner. Kompanjonskapet kommer att bli mångårigt och båda parter är ivriga av att utvidga det.

Åbo musikfestspel och DBTL är viktiga evenemang på riksnivå. I sin egen genre hör bägge till Finlands äldsta festivaler. “DBTL är en av de mest betydande finländska sommarfestivalerna och Åbo musikfestspel är mycket stolta över att kunna inleda ett samarbete med en annan stark Åboaktör”, konstaterar Liisa Ketomäki, verksamhetsledare för Åbo musikfestspel.

“Båda parter har något att ge varandra, även om evenemangen är olika. Jag har alltid haft respekt för det fina arbete Åbo musikfestspel gör och deras sätt att förverkliga unika upplevelser för sina besökare har gjort intryck på mig”, säger DBTL:s Pasi Tamminen.

“Vid båda evenemangen är publiken delvis densamma. Det är mycket intressant att söka gränsytor som förenar oss samt spränga barriärer mellan olika musikstilar. På detta sätt kan vi erbjuda ännu mer intressanta musikupplevelser än förr, för bägges publik”, resonerar Ketomäki och Tamminen.

Åbosommaren omfattar flera strålande evenemang, var och en med sin etablerade tidpunkt och publik. Åbo musikfestspel och DBTL har märkt att de behöver varandra. Tillsammans är möjligheterna till landsomfattande och regional marknadsföring bättre, och bägge kan också utnyttja varandras samarbetspartners. Samarbetet möjliggör finare och större produktioner samt mer omfattande riksomfattande synlighet. Dessutom passar evenemangen tidtabellsmässigt bra ihop.

Redan nästa sommar går den första samproduktionen av stapeln vid Konstens natt i Åbo. Vid konserten i stearinljusens sken i Åbo domkyrka 14.8.2014 kl. 23 uppträder Indica akustiskt. Indica är en poprockgrupp grundad 2001 som spelar finländsk mystisk-romantisk musik. Gruppens tidigare skivor har sålt platina och guld och i januari 2014 ger man samtidigt ut skivor på finska och engelska, Akvaario och Shine. Biljetterna finns till salu via Lippupalvelu och biljettförsäljningen inleds torsdag 23.1. kl. 11.

Ytterligare information:

Pasi Tamminen 0400 860 446,

Liisa Ketomäki 040 740 6200,

ww.tmj.fi

www.dbtl.fi

Bilder på Indica: http://suomenmusiikki.fi/

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.