Åbo musikfestspels biljetter säljer rekordsnabbt – Operan Akseli med Jorma Hynninen i huvudrollen får en tilläggsföreställning 11.8.2013

50 % av biljettförsäljningsmålet är redan nått 

Åbo musikfespel, som ordnas i augusti, har i år haft en ovanligt livlig biljettåtgång. ”Vi publicerade hela programmet för bara lite över en månad sedan och vi har redan sålt eller bokat över 50 % av vårt totala försäljningsmål. Vi har fått över dubbelt så många biljettförfrågningar som vanliga festivalår, och med den här farten överträffar vi till och med det mycket framgångsrika kulturhuvudstadsåret 2011”, förutser musikfestspelens verksamhetsledare Liisa Ketomäki. ”Publiken har tagit emot årets program med stor entusiasm. I år rekomenderar vi att publiken bokar biljetter i god tid, speciellt till huvudevenemangen, till exempel Donna Leons, Mariinskijteaterns orkesters och Natalie Dessays konserter har redan sålt över 60 %.”

Jorma Hynninens Akseli får tilläggskonsert 11.8.2013 

Även de finländska sångarstorheternas, Karita Mattilas och Jorma Hynninens, konserter har varit efterfrågade. Den finländska barytonlegenden Jorma Hynninen tar farväl av operascenen i rollen som Akseli i Kimmo Hakolas monologopera om Akseli Gallen-Kallela. Föreställningen 12.8 på musikfestspelen nästa sommar har redan sålts slut till 97 %. Tack vare den enorma efterfrågan har en extra föreställning lagts in söndagen 11.8. kl.13. ”Vi lägger in den andra föreställningen eftersom det finns bara 12 platser kvar till föreställningen 12.8, och efterfrågan är fortfarande stor” säger Åbo musikfestspels verksamhetsledare Liisa Ketomäki. ”Alla 9 kritikerrosade föreställningar i Ateneum i Helsingfors var slutsålda, och vi vill erbjuda ännu flera en möjlighet att se föreställningen även på Åbo musikfestspel.

Åbo musikfestspel ordnas nästa sommar 5 – 17 augusti. Finlands äldsta kontinuerligt ordnade musikfestival har i år temat PÅ BRON. Över 40 konserter tolkar temat under festivalen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrev innehåller de senaste nyheter om konserter, evenemang och kampanjer.