Fabiano & Sirén: Music in schools – USA vs. Finland

09.08.2019

15:00

Turun kaupunginkirjasto

Linnankatu 2

Turku

Vapaa pääsy

Turun musiikkijuhlilla sunnuntaina 11. elokuuta esiintyvä amerikkalaistenori Michael Fabiano ja Turun musiikkijuhlasäätiön hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Saara-Sofia Sirén keskustelevat Turun pääkirjaston Studiossa musiikin roolista suomalaisessa ja amerikkalaisessa koulujärjestelmässä. Keskustelu käydään englanniksi. Keskustelu on osa musiikkijuhlien paneelikeskustelujen ja luentojen sarjaa ja se on järjestetty yhteistyössä Turun kaupunginkirjaston kanssa.

Michael Fabiano kuuluu aikansa kysytyimpiin tenoreihin, joka esintyy säännöllisesti niin USA:ssa kuin Euroopan oopperataloissa. Oopperalaulajan uransa ohella Michael Fabiano on vuonna 2016 perustanut hyväntekeväisyysorganisaatio ArtSmartin (www.artsmart.org), jonka tarkoituksena on tarjota maksuttomia laulutunteja lapsille ja nuorille, joilla ei niihin muuten ole varaa ja osana heidän muuta kouluarkeaan. Laulutunnit integroidaan muuhun lukujärjestykseen. Toimintaa on kolmen vuoden jälkeen kymmenessä koulussa Newarkissa, Philadelphiassa, San Franciscossa and New Yorkissa ja oppilaita on yli 180, ja yksittäisiä tunteja on annettu yli 30 000. Organisaatio on voinut osoittaa oppilaiden koulumenestyksen kasvaneen ja osa on siirtynyt parantuneen koulumenestyksen ansiosta yliopisto-opintoihin tai jopa suunnannut musiikin ammattilaisopintoihin.

Keskustelussa Fabiano kertoo ArtSmartista ja Saara-Sofia Sirén puolestaan puhuu suomalaisen koulujärjestelmän julkisesti rahoitetusta taide- ja musiikkikasvatuksesta vertailukohtana.

Kesto 1 h.
Keskustelu käydään englanniksi.
Turun pääkirjasto, Studio
Vapaa pääsy!


Taiteilijat