Michael Fabiano

11.08.2019

19:00

Turun konserttitalo

Aninkaistenkatu 9

Turku

43 | 27,50 €

Michael Fabiano, tenori
Vincenzo Scalera, piano

Henri Duparc (1848-1933): Osia sarjasta Mélodies:
Le manoir de Rosemonde
La vie antérieure
Élégie
Phidylé
Jules Massenet (1842-1912): Oui! ce qu’elle m’ordonne oopperasta Werther
Georges Bizet (1838-75): La fleur que tu m’avais jetée oopperasta Carmen
Jules Massenet: Ne pouvant réprimer les élans oopperasta Hérodiade
***
Giuseppe Verdi (1813-1901):
Quando le sere al placido oopperasta Luisa Miller
Tutto parea sorridere oopperasta Il corsaro
Pjotr Tšaikovski (1840-93): Kuda, kuda oopperasta Jevgeni Onegin
Giacomo Puccini (1858-1924): Torna ai felici dì oopperasta Le Villi

 

Konsertissa kuullaan amerikkalaistenori Michael Fabianoa, jolle konsertti on ensimmäinen Suomessa. Fabiano voitti 2014 ensimmäisenä laulajana sekä Beverly Sills- että Richard Tucker -palkinnon samana vuonna. Lukuisiin kiitettyihin rooleihin hänen urallaan kuuluvat Carmenin Don José Aix-en-Provencessa, La Traviatan Alfredo Metropolitanissa ja Glyndebournessa sekä I due Foscarin Jacopo Foscari Madridin Teatro Realissa. La bohèmen Rodolfona hänet on nähty niin Chicagon Lyric Operassa, Lontoon Royal Opera House Covent Gardenissa kuin New Yorkin Metropolitanissa. Lontoon Royal Opera House Covent Gardenin Jevgeni Oneginin Lenskinä hän on kerännyt kriitikoilta ennennäkemätöntä ylistystä. Kesän 2019 debyytteihin kuuluu Berliinin valtionooppera, jossa Fabiano tekee Rigoletton herttuan roolin rinnallaan Nadine Sierra. Hän on myös yksi perustajista ArtSmart-järjestössä, joka tarjoaa ilmaista laulunopetusta vähävaraisten seutujen koulujen oppilaille Yhdysvalloissa.

Vuonna 2015 Michael Fabiano sai arvostetun australialaisen Helpmann-palkinnon parhaasta miesroolista Gounod’n Faustin nimiroolissa Opera Australiassa. Faustin rooliin Michael Fabiano on myös parhaillaan valmistautumassa Lontoon Covent Gardenissa rinnallaan sopraano Diana Damrau ja bassobaritoni Erwin Schrott. Fabiano lähettää terveisensä Lontoosta:

”On mahtava etuoikeus esiintyä arvostetulla Turun musiikkijuhlilla, jossa seuraan monen viime vuonna festivaalilla vierailleen kollegani jalanjälkiä. Odotan innolla konserttia, jossa pääsen tulkitsemaan ranskalaista ja italialaista oopperaa ja melodioita”.

Kesto 2 h, 1 väliaika

 

Amerikkalaissopraano Nadine Sierra on joutunut peruuttamaan elokuun 11. päivän konsertin Turun musiikkijuhlilla henkilökohtaisesta syystä. Konsertti siirtyy vuoteen 2020.