Tuuli Lindeberg

Tuuli Lindberg

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Hän on saanut taajaan lehdistössä kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Tuuli tekee säännöllisesti yhteistyötä Suomen parhaiden kamariorkesterien ja -yhtyeiden kanssa esiintyen ahkerasti klassisen musiikin näyttämöillä, konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Tuuli laajaan ohjelmistoon kuuluu mm. kuoro-orkesteriteoksia, liediä, runsaasti barokin ja oman aikamme kamarimusiikkia, sekä useita vokaaliteosten kantaesityksiä.

Tuuli on tehnyt näyttämörooleja vuosien varrella mm. Suomen Kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla ja Suomen Kansallisteatterissa. Hänen viimeisimmistä rooleistaan mainittakoon Kleopatra (J.A. Hasse: Marc’Antonio e Cleopatra), Schutzgeist (Kozeluch: Gustav Wasa), Dido (Purcell: Dido ja Aeneas), Nainen (Lauri Kilpiö: Mustan veden yli), ”E” (Juhani Nuorvala: Flash flash), Caroline (Riikka Talvitie: The Judge’s Wife) sekä vokaalikvartetin sopraano Kaija Saariahon oopperassa Only the Sound Remains.

Itä-Helsingin musiikkiopiston kasvatti Tuuli opiskeli aluksi pianonsoittoa, musiikinteoriaan ja kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja lauloi lukuisissa puoliammattilaiskokoonpanoissa ennen suuntautumistaan solistiuralle. Hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2002. Tuuli voitti toisen palkinnon Kangasniemen laulukilpailussa vuonna 2009. Esiintymistyönsä ohella Tuuli opettaa barokin laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Viron Musiikki- ja teatteriakatemiassa Tallinnassa. Kauden 2018-19 Tuuli työskentelee Svenska kulturfondenin myöntämällä taiteellisella työskentelyapurahalla.