Seppo Kimanen

SEPPO KIMANEN on toiminut monipuolisesti musiikkialalla yli 60 vuoden ajan. Hänet tunnetaan parhaiten Kuhmon Kamarimusiikin perustajana ja pitkäaikaisena taiteellisena johtajana. Festivaalityön lisäksi Kimanen on toiminut Jean Sibelius -kvartetin sellistinä (1980-2013), kamarimusiikin ja sellonsoiton opettajana, tietokirjailijana, Suomen Lontoon Instituutin johtajana, Tokion suurlähetystön lehdistö- ja kulttuurineuvoksena sekä radio- ja tv-ohjelmien juontajana.

Kimanen syntyi Helsingissä vuonna 1949. Sibelius-Akatemian jälkeen hän opiskeli sellonsoittoa mm. Pariisin Konservatoriossa opettajanaan André Navarra sekä Lontoossa William Pleethin johdolla. Kimasen ammatillinen ura alkoi 1971 Turun konservatorion sellonsoiton lehtorina. Vuonna 1974 hän siirtyi Helsinkiin Radion sinfoniaorkesterin 3. soolosellistiksi sekä Sibelius-Akatemian tuntiopettajaksi. Kamarimuusikkona tai solistina hän on esiintynyt yli 2000 konsertissa Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.
Puolisonsa viulutaiteilija Yoshiko Arain kanssa perustamansa Kuhmon Kamarimusiikin lisäksi Kimanen on johtanut mm. Kauniaisten musiikkijuhlia (2010 – 2016) ja musiikkitapahtumia Japanissa, Britanniassa, Saksassa, entisessä Jugoslaviassa ja Chilessä.

Omaelämäkerrallinen kirja Kimasen lento ilmestyi 2013. Vuonna 2019 kirjoittamastaan tietokirjasta Kamarimusiikin kauneus Kimanen sai Lauri Jäntin säätiön tunnustuspalkinnon. Tasavallan presidentti myönsi Kimaselle professorin arvonimen 1999. Vuodet 2000 – 2005 hän toimi valtion taiteilijaprofessorina.