Turun musiikkijuhlien ohjelmistoon kaksi lisäkonserttia elokuulle – toinen konserteista toteutetaan hybridinä

Turun musiikkijuhlat tuo elokuun festivaalien ohjelmistoon lisäkonsertit. Toinen konserteista, ”Dichterliebe & Eight Songs for a Mad King” 14.8. klo 18, toteutetaan hybridinä eli konserttia on mahdollista seurata joko paikan päällä Konserttitalolla tai omalta kotisohvaltaan ostamalla lipun lippu.streaming -palveluun. Toinen lisäys on Waltteri Torikan tunnelmallinen Taiteiden yön kynttiläkonsertti Turun Tuomiokirkossa 12.8. klo 21.

”Suhtaudumme luottavaisesti siihen, että rokotuskattavuus elokuussa on väestössä jo sitä luokkaa, että konserttien järjestäminen on turvallista. Uskomme, että klassisen musiikin ystävillä on varmasti jo kova nälkä päästä taas nauttimaan tasokkaista konserteista livenä. Haluamme silti huomioida mahdolliset yksilölliset rajoitteet tapahtumiin osallistumisesta ja siksi päätimme toteuttaa toisen konsertin hybridinä. Toivottavasti mahdollisuus otetaan ilolla vastaan”, toteaa Turun musiikkijuhlien toimitusjohtajaa sijaistava Maija Palonheimo.

”Dichterliebe & Eight Songs for a Mad King” -konsertti koostuu kahdesta kokonaan erillisestä teoksesta, jotka johdattelevat kuulijansa teemallisesti rakkaudesta hulluuteen. Konsertin alkuosa Dichterliebe on Robert Schumannin tunnetuin laulusarja, jonka tulkitsee tenori Tuomas Katajala Naoko Sonodan pianon säestyksellä. Konsertin toisessa osiossa kuullaan baritoni Thomas Florion maailmalla ylistetty tulkinta Peter Maxwell Daviesin ”Kahdeksasta laulusta hullulle kuninkaalle”. Konserttikokonaisuus oli tarkoitus alun perin kuulla jo vuoden 2020 festivaalin päätöskonserttina.

Ohjelma ja taiteilijat:
ROBERT SCHUMANN (1810-1856): Dichterliebe op. 48 (Heinrich Heine)
Tuomas Katajala, tenori
Naoko Sonoda, piano

***
SIR PETER MAXWELL DAVIES (1934-2016): Eight Songs for a Mad King
(Randolph Stow)

Thomas Florio, baritoni
Tuulia Ylönen, klarinetti
Kerttu Aalto-Setälä, huilu & piccolohuilu
Essi Höglund, viulu
Senja Rummukainen, sello
Jerry Piipponen, lyömäsoittimet
Eveliina Kytömäki, piano& cembalo
Uli Kontu-Korhonen, dulcimer
Petri Sakari, kapellimestari

***

Jo aiemmin julkaistu Musiikkijuhlien ohjelma toteutuu sellaisenaan: festivaalien avajaiskonserttina 7.8. klo 19 kuullaan Peteris Vasksin musiikkia: mukana Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, viulisti Ilya Gringolts sekä kapellimestarina Klaus Mäkelä. Olavi Uusivirta puolestaan konsertoi Ruissalon Telakan Lindblom-salissa 11.& 12.8. klo 20. Festivaalin päättää 18.8. klo 19 huippukonsertti, jossa esiintyy huikeassa nosteessa oleva, mm. Milanon La Scalan avauksessa tänä keväänä debytoinut Wagner-sopraano Lise Davidsen sekä Norjan tunnetuimpiin pianisteihin kuuluva Leif Ove Andsnes.
”Turun musiikkijuhlat pyrkii artistivalinnoissaan olemaan ajan hermolla. On upeaa saada hehkutettu ja kysytty huippusopraano Lise Davidsen päättämään tämän vuoden festivaali. Myös loppusyksyn ja ensi vuoden ohjelma tulee olemaan äärimmäisen kovatasoinen,” iloitsee Palonheimo.
Liput tänään julkaistuihin konsertteihin tulevat myyntiin kaikissa Lippupisteen toimipisteissä 25.5.2021 klo 10. Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Vt. toimitusjohtaja Maija Palonheimo, puh: 040 594 0655, sähköposti

***
Lipunmyynti
Turun musiikkijuhlien lippuja myy Lippupiste kaikissa Lippupisteen toimipaikoissa ja R-kioskeilla kautta maan sekä osoitteesta www.lippu.fi. Lippujen varaus- ja myyntipalvelu sekä ostamisen neuvonta, MA-LA klo 9-19 0600 900 900 (2€/alk.min.+mpm/pvm).
Lippuja konsertteihin voi ostaa myös Kauppatorin Monitorista, Aurakatu 8, KOP-kolmio MA-PE klo 9-18, LA klo 10-15.
Varauksia otetaan vastaan myös Turun musiikkijuhlien toimistossa: .

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561