Toimitusjohtaja Liisa Ketomäelle ja Turun musiikkijuhlille Aurora-mitali

Varsinais-Suomen liitto on myöntänyt toimitusjohtaja Liisa Ketomäelle ja Turun musiikkijuhlille vuoden 2020 Aurora-mitalin. Mitali myönnetään vuosittain tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuuri-työn alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali, jonka perusti vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Lähtökohtana oli tuolloin musiikkielämän kehittäminen, taiteellinen korkeatasoisuus ja rohkeus.

”Tänä päivänä voi todeta, että vuonna 2019 60-vuotista taivaltaan juhlinut festivaali on kehittynyt vastaamaan juuri noihin toiveisiin. Tämä on vaatinut pitkäjänteistä työtä, jota Turussa on tehty. Turun musiikkijuhlista on muodostunut Pohjois-Euroopan merkittävimpiin klassisen musiikin festivaaleihin kuuluva, korkeatasoinen ja monipuolinen festivaali, joka puhuttelee laajaa kuulijajoukkoa”, Varsinais-Suomen liitto perustelee.

Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtajana vuodesta 2012 toimineen Liisa Ketomäen myötä Turun musiikkijuhlat on entisestään kehittynyt kansainvälisemmäksi tapahtumaksi.

”Ketomäen osaaminen ja kansainväliset kontaktit ovat edesauttaneet sitä, että vuosittain Turussa saadaan nauttia kansainvälisten huipputaiteilijoiden esiintymisistä.” Varsinais-Suomen liitto nostaa esiin vuonna 2019 esiintyneet taiteilijat Ian Bostridge, Julian Rachlin, Thomas Hampson ja Khatia Buniatishvili sekä Turun konserttitalossa esitetyn Agrippinan.

”Olen hyvin otettu ja kiitollinen tästä huomionosoituksesta, jolla on pitkät perinteet. Olemme tehneet paljon töitä nostaaksemme Turun musiikkijuhlia ja Turkua kansainvälisesti ja olen itse tehnyt työtäni suurella energialla ja vahvalla visiolla. Visioni alusta asti on ollut tuoda maailman parhaita esiintyjiä Turkuun upeiden kotimaisten taiteilijoiden ja nuorten nousevien kykyjen rinnalle, mikä ei palvele vain Varsinais-Suomea vaan rikastaa koko suomalaista kulttuurikenttää”, kertoo toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat tarjoaa yleisölleen korkeatasoista musiikkia, mm. suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, jazzia ja konsertteja lapsille.

”Se on hyvä esimerkki festivaalista, joka pyrkii muuttumaan, laajentumaan ja uudistamaan tuotantoaan alati. Toimitusjohtaja Liisa Ketomäki ja Turun musiikkijuhlat ansaitsevat kiitoksen siitä, että festivaali omaleimaisella, pitkäjänteisellä panoksellaan ja korkealaatuisella ohjelmistollaan toimii osaltaan maakunnan vetovoimaa lisäävänä tekijänä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla”, jatkaa Varsinais-Suomen liitto.

Liisa Ketomäki kertookin, että ensi vuoden ohjelmiston valmistelun ohella merkittävin uusi hanke on kansainvälisten kulttuurituristien houkuttelu Turkuun: ”Teemme tämän konkreettisen parin vuoden mittaisen hankkeen yhteistyössä Visit Turun ja Business Finlandin kanssa ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Festivaaleilla on suuri rooli matkailun kärkituotteina ja Turun valtteja yleisesti ovat mainetta niittävä ruokakulttuuri, ainutlaatuinen saaristo, korkeatasoiset hotellipalvelut, kehittyvät liikenneyhteydet sekä 800 vuotta pian täyttävän modernin ja eteenpäin katsovan kaupungin historia. Turku on mitä eurooppalaisin kaupunki ja jatkamme työtä heti, kun aika on sille koronaepidemian jälkeen otollinen.”

Varsinais-Suomen liitto myöntää vuosittain Aurora-mitalin tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle, yhteisölle tai viranomaiselle. Mitali voidaan myöntää myös Varsinais-Suomesta lähtöisin olevalle, valtakunnalliseen kulttuurityöhön merkittävällä tavalla osallistuneelle henkilölle. Nyt jaettu mitali on järjestyksessään 96.

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561