Turun musiikkijuhlat peruuttaa kontratenori Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin konsertin lokakuun 4. päivä 2020. Konsertin uusi päivä on 15. tammikuuta 2022.

TMJ järjestää konsertin syyskuun 15. päivä Betel-kirkossa: esiintyjinä näyttelijälegenda Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila

Turun musiikkijuhlien konsertti sunnuntaina 4. lokakuuta peruuntuu koronatilanteesta johtuen.

”Turun konsertti on osa Franco Fagiolin ja Baselin kamariorkesterin Euroopan kiertuetta. Koko kiertue on päätetty peruuttaa tämänhetkisen koronatilanteen takia. Uusi konserttipäivä tälle konsertille Turussa on 15. tammikuuta 2022. Jo lunastetut liput käyvät sinne sellaisenaan tai sitten niistä voi hakea hyvitystä. Pahoittelemme tästä peruuntumisesta aiheutuvaa pettymystä, mutta on hienoa, että kiertueelle löydettiin uusi ajankohta ja se voidaan viestiä”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Seela Sella, Pia Freund ja Kristian Attila Betel-kirkossa 15. syyskuuta

Turun musiikkijuhlat järjestää syyskuun 15. päivä klo 18 pienen yleisökapasiteetin konsertin Betel-kirkossa. Konsertin esiintyjiä ovat näyttelijälegenda Seela Sella, sopraano Pia Freund ja pianisti Kristian Attila. Seela Sella lausuu tunnettujen taiteilijaparien kirjeitä musiikkia ja runoutta yhdistelevässä esityksessä. Taiteilijaparien (mm. Sibelius ja Kuula) vaiheita ja elämäntuntoja käsittelevä teos kertoo siitä, mitä on merkinnyt olla yksin ja yhdessä, kukoistaa, kasvaa ja luopua, olla keskellä luomista ja hävitystä. Perinteiset ja uudemmat suomalaisen laulumusiikin helmet keskustelevat mm. Aino Sibeliuksen ja Alma Kuulan kirjeiden sekä Katri Valan, L. Onervan ja Aila Meriluodon runojen kanssa. Säveltäjinä mm. Sibelius, Kuula, Madetoja, Kilpinen, Attila ja Ilkka Kuusisto.

”Tämä esitys piti alun perin nähdä nyt elokuussa osana musiikkijuhlia. Järjestämme nyt yhden esityksen Betel-kirkossa 15.9. pienelle yleisökapasiteetille”, kertoo Liisa Ketomäki.

Betel-kirkon konserttiin on myynnissä turvavälien huomioisen jälkeen 100 lippua kirkon täyden kapasiteetin ollessa 400 paikkaa. Konserttivieraat ohjataan saapumisjärjestyksessä penkkeihin noudattaen turvavälejä. Turun musiikkijuhlat suosittaa maskien käyttöä konsertissa. ”Henkilöstömme tulee käyttämään maskia tilaisuudessa. Jaamme maskeja ovella jokaiselle yleisön jäsenelle ja toivomme, että ne otetaan vastaan ja niitä käytetään, ellei oma maski ole mukana. Euroopassa konsertteja on voitu järjestää juuri näin rajoittamalla yleisön määrää, huolehtimalla turvaväleistä ja käyttämällä maskeja yleisön ja henkilökunnan toimesta. Esiintyjien ja yleisön välissä tulee olemaan tarvittava turvaväli. Varsinaista väliaikaa ei ole, mutta esiintyjien vaatteiden vaihdon aikana pidettävän tauon aikana on mahdollista käydä naisten- ja miestenhuoneessa, huolehdimme itse tilaisuudessa siitä, että tämä onnistuu välttämällä jonoja ja sumppuja”, sanoo Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Lipunmyynti Seela Sellan, Pia Freundin ja Kristian Attilan konserttiin alkaa 19.8.2020 klo 9

Myös Turun musiikkijuhlien joulukuun konsertti, jossa esiintyvät mezzosopraano Joyce DiDonato ja Il Pomo d’Oro -barokkiyhtye, on yhä suunnitellusti ohjelmassa. Osa musiikkijuhlien kesän 2020 konserteista on puolestaan suoraan siirretty vuoteen 2021 (baritoni Thomas Hampsonin konsertti 24.4. ja tenori Juan Diego Flórezin konsertti 18.6.2021) ja ne ovat myynnissä normaalisti Lippupisteen toimipisteissä.

”Haluamme kovasti tarjota yleisöllemme musiikkielämyksiä vielä ennen vuodenvaihdettakin, mutta meille on ensiarvoisen tärkeää tehdä se vastuullisesti ja turvallisesti, joten seuraamme tilannetta ja sovitamme toimenpiteet sen mukaan. Tiedotamme lisää tarpeen mukaan pitkin syksyä”, kertoo Ketomäki.

Liput kaikkiin Turun musiikkijuhlien konsertteihin ovat myynnissä Lippupisteen toimipisteissä.

***

Franco Fagiolin konserttiin ostetut liput käyvät sellaisenaan 15.1.2022, mutta ne voi myös halutessaan vaihtaa Turun musiikkijuhlien lahjakorttiin tai niistä voi hakea rahanpalautusta, mikäli uusi ajankohta ei sovi. Hyvitykset on haettava 30.11.2020 mennessä.

Hyvityslahjakortti käy maksuvälineenä Lippupisteen täyden palvelun myyntipisteissä (ei R-kioskeilla tai verkkokaupassa) ja se on voimassa 31.12.2021 asti. Täyden palvelun myyntipisteet löytyvät Lippupisteen verkkosivuilta: https://www.lippu.fi/help/outlets/

Hyvityksistä tulee laittaa viestiä Lippupisteelle osoitteeseen tai soittaa numeroon 0600 900 900 (2e/min+pvm). Viestistä tulee käydä ilmi postiosoite sekä alkuperäisten lippujen lippunumerot tai muu yksilöivä tieto, esim. tilausnumero.

Rahanpalautusta voi hakea myös tästä linkistä https://web.lippu.fi/palautus tai palauttamalla liput postitse yhteystietoineen ja tilinumeroineen osoitteeseen:

Lippupiste Oy / Franco Fagioli palautus
Kalevantie 2 (B-talo)
33100 Tampere

Ostetuista lipuista hyvitetään lipunhinta (ei palvelu- tai toimitusmaksuja).

Palautusten maksamisessa on tällä hetkellä suuren määrän vuoksi viiveitä.

***

Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Klaus Mäkelä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Toimitusjohtaja Liisa Ketomäki, puh: 040 740 6200, sähköposti

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561