Turun musiikkijuhlat tuo hissimusiikkia ydinkeskustaan

Turun musiikkijuhlat ja Turun Ydinkeskustayhdistys ry astuvat poikkeukselliselle maaperälle, kun he tuottavat Turun musiikkijuhlien juhlavuoden avajaispäivänä 8.8.2019 hissimusiikkikiertueen kaupunkikeskustan hisseissä.

Ilana Gothoni ja Jasmine Noel-Beams soittavat viulu-alttoviulu duoja kolmessa Turun keskustan hississä, yhteensä liki kolmen tunnin ajan.

”Halusimme avajaistemme kunniaksi tuoda tuulahduksen musiikkijuhlista keskelle ihmisten elämää ja arkea, ja samalla muistuttaa käynnistyvästä kulttuuritapahtumastamme” kertoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki. ”Ajatus elävän klassisen musiikin viemisestä perinteisesti väheksytyn musiikin, eli ”muzakin” reviirille tuntui hauskalta ja kiehtovalta idealta, ja halusimme ehdottomasti olla teemassa mukana.”

”Olemme valinneet hissit pääasiassa siten että ne sijaitsevat uudistuvan kaupungin sydämen, eli kauppatorin laidoilla. Kaksi hisseistä on aivan uusia, kuten Sokos Wiklundin näköalahissi sekä Hansakorttelin Hansatorin hissi. Lisäksi kiertueessa on mukana perinteinen, jo pidempään palvellut P-Louhesta Mehiläisen kerroksiin vievä hissi.” sanoo Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Katariina Räike. ”Kauppatorin ympäristön lisäksi ilahdutamme musiikkitervehdyksellä Funikulaarin aamupäiväkäyttäjiä.”

Kiertueaikataulu:

10:00-10:35 Funikulaari
14:30-15:30 Mehiläinen Kauppiaskatu, P-Louhen hissit
15:30-16:30 Hansakortteli, Hansatorin hissi
16:30-17:30 Sokos Wiklund, Walo rooftop –näköalahissi

Kussakin kohteessa soitetaan kolme 15 minuutin esitystä. Funikulaarissa soitetaan kaksi 15 minuutin esitystä. Esitykset ovat maksuttomia.

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561