Turku Energia antaa musiikkijuhlille virtaa

60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Turun musiikkijuhlat haastatteli yhteistyökumppaninsa Turku Energian toimitusjohtajaa Timo Honkasta.

Turun musiikkijuhlien kanssa tehtävän yhteistyön lisäksi Turku Energia tekee työtä myös esimerkiksi lasten ja ympäristön hyväksi. Yhteinen nimittäjä on paikallisuus.

– Yhteistyö on meille tapa tukea kulttuuria paikallistasolla. Meille on tärkeää tukea nimenomaan Turun musiikkijuhlia, Honkanen painottaa.

Turku Energia haluaa parantaa turkulaisten lähiympäristöä esimerkiksi ympäristötaideteosten avulla. Turku Energia on pitkään muuttanut harmaita sähkönjakelukaappeja taidesähkökaapeiksi. Lisäksi uuden laitoksen seinää koristaa Mauri Kososen valotaideteos.

– Taideteos sai alkunsa päiväkoti-ikäisen tytön piirroksesta. Se on kyllä upea, jos itse saa sanoa, kehaisee Honkanen.

Turun musiikkijuhliat ja Turku Energia ovat tehneet yhteistyötä jo kauan. Honkasen mukaan pitkä yhteistyö selittyy sillä, että Turun musiikkijuhlien monipuolisesta tarjonnasta on aina ollut helppo löytää omille asiakkaille ja henkilökunnalle soveltuvia tilaisuuksia.

Tänä vuonna Turku Energian yhteistyökumppaneille ja henkilökunnalle on tiedossa rentoa yhdessäoloa, kun stand up-koomikko André Wickström, beatboxaaja Felix Zenger sekä räppäri Tommy Lindgren yhdistävät voimansa Ruissalon telakalla.

– Respectiä ja iso käsi musiikkijuhlille. Asiat ovat aina hoituneet ammattitaidolla, ja ohjelma on vuodesta toiseen ollut monipuolista. Tässä yhteistyössä on pelkkiä voittajia.

Turun musiikkijuhlien ja Turku Energian yhteistyö saakin kenties virtaa kummankin tahon monipuolisesta toiminnasta. Mutta mistä Turku Energian toimitusjohtaja itse saa energiansa?

– Voimalaitoksesta tietenkin.

Itseään Honkanen kuvailee kulttuurin kuluttajana Matti Meikäläiseksi. Musiikkia tulee kuunneltua klassisesta musiikista heviin – pitkä tukkakin on kuulemma heilunut innokkaasti nuorempana.

– Kävin eilen teatterissa, konsertissa viimeksi pari kuukautta sitten. Elokuvia tulee katsottua lähinnä lasten kanssa. Koko perheen elokuvat ovat kulttuuria nekin, Honkanen muistuttaa.

Tämän vuoden musiikkijuhlien ohjelmistosta Honkasen suosikiksi nousee juuri Wickströmin, Zengerin ja Lindgrenin esiintyminen tapahtumatelakalla 13.8.

 

André Wickström & Felix Zenger feat. Tommy Lindgren
13.8. klo 19 Ruissalon Telakalla
Lue lisää >

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561