Sopraano Dorothea Röschmann ja tenori Ian Bostridge avaavat vuoden 2019 Turun musiikkijuhlat yhdessä festivaalin uuden taiteellisen johtajan kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa. Orkesterina on Turun filharmoninen orkesteri.

Tänään päättyvät Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali ja ensi vuonna festivaali järjestetään järjestyksessään 60. kerran. Festivaali tähtää juhlavuoteen ja on julkaissut ensimmäisen konsertin juhlavuoden mittavasta ohjelmasta.

Turun musiikkijuhlien ensi vuoden avajaiskonsertissa kuullaan jälleen kahta kansainvälisesti merkittävää oopperalaulajaa, kun saksalaissopraano Dorothea Röschmann ja brittiläinen tenori Ian Bostridge nousevat lavalle yhdessä Turun filharmonisen orkesterin ja kapellimestari Klaus Mäkelän kanssa.

Festivaalin uutena taiteellisena johtajana aloittava Klaus Mäkelä kertoo konsertin ohjelmasta: ”Festivaalin avajaiskonsertti tarjoaa kuulijoille vastustamattoman yhdistelmän parasta orkesterimusiikkia ja kansainvälisen tähtiluokan laulusolisteja. Ian Bostridge ja Dorothea Röschmann ovat kuin luotuja tulkitsemaan juuri Mahlerin Des Knaben Wunderhorn -lauluja, joita tässä ohjelmassa ympäröivät Wagnerin Nürnbergin mestarilaulajat-alkusoitto ja saumatta toisiinsa liitetyt Saariahon Asteroidi 4179 ja Straussin Also sprach Zarathustra.”

Tenori Ian Bostridge on tunnettu maailman johtavilta konsertti- ja oopperalavoilta, mutta Turun esiintyminen on ensimmäinen Suomessa. ”Olen niin mielissäni ensimmäisestä esiintymisestäni Suomessa ja lavan jakamisesta ystäväni Dorothea Röschmannin kanssa”, sanoo Ian Bostridge.

Avajaiskonsertti to 8.8.2019 klo 19 Turun Konserttitalossa

Dorothea Röschmann, sopraano
Ian Bostridge, tenori
Turun filharmoninen orkesteri
Klaus Mäkelä, kapellimestari

Richard Wagner: Alkusoitto oopperaan Nürnbergin mestarilaulajat
Gustav Mahler: Lauluja kokoelmasta ”Des Knaben Wunderhorn” (Pojan ihmetorvi)
– – –
Kaija Saariaho: Asteroid 4179: Toutatis
Richard Strauss: Also sprach Zarathustra (Näin puhui Zarathustra), op. 30

Turun musiikkijuhlia vietetään jälleen 8.-22.8.2019. Juhlavuoden ohjelmisto tulee koostumaan merkittävien kansainvälisten esiintyjien vierailuista ja suomalaistaiteilijoiden esiintymisistä. Koko ohjelmisto julkaistaan helmikuussa 2019.

Kesän 2018 festivaalista:

Turun musiikkijuhlien tämän kesän yli 30 konsertin ja tapahtuman kokonaisuudesta nautti noin 16000 ihmistä. ”Tavoitteemme lipunmyynnin ja kävijämäärien osalta täyttyivät. Monet konserteista olivat täysin loppuunmyytyjä ja palaute kiittävää. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden merkittävää ohjelmakokonaisuutta”, toteaa musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki.

Liput vuoden avajaiskonserttiin ovat myynnissä 23.8.2018 alkaen. Lippuja myy Lippupiste.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Liisa Ketomäki, , puh. 040 740 6200

Lataa lehdistötiedote pdf

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561