Tule mukaan operaatioon Saaristomeren hyväksi!

 

Kuva_merihenkinen hyväntekeväisyyskonsertti

 

Turussa juhlitaan Euroopan meripäivää 18.–22.5. Viikonlopun aloittaa upea merihenkinen hyväntekeväisyyskonsertti Saaristomeren suojelemiseksi.

 

Konsertti järjestetään Suomen Joutsenen edustalla, Aurajoen ainutlaatuisessa miljöössä perjantaina 20. toukokuuta klo 18. Konsertin tuotto ohjataan Saaristomeren Suojelurahaston kautta käytännön hankkeisiin meren tilan parantamiseksi.

Ilmaisen konsertin järjestävät Turun filharmoninen orkesteri ja Turun musiikkijuhlat yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Konsertin esiintyjiksi on saatu suomalaisen oopperataivaan eturivin tähtiä: mezzosopraano Monica Groop, basso Matti Salminen ja baritoni Waltteri Torikka. Turun filharmonista orkesteria johtaa Leif Segerstam. Konsertin taiteilijat ovat lupautuneet mukaan korvauksetta antaen näin panoksensa meren suojelemiseksi.

 

”Saaristomerta on suojeltava, se edustaa Suomen luontoa kauneimmillaan, upeata suomalaisen luonnon uniikkia lakipistettä, Suomen eteläistä helmeä. Jotta Suomi pysyy markkinatalouden ja kulutuksen hulluudessa puhtaana saaristosta Lappiin, meidän tulee muistuttaa itseämme ja muita luonnon ainutlaatuisuudesta ja merkityksestä meille” baritoni Waltteri Torikka.

 

Konsertilla varoja konkreettisiin suojelutoimiin

Hyväntekeväisyyskonsertti on ilmainen, mutta tavoitteena on sen avulla kerätä mahdollisimman paljon varoja käytännön suojelutyöhön. Yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt voivat tukea suojelutyötä ostamalla omaa nimeä kantavan laatan Stefan Lindforsin Symbiosis-veistoksesta. Jokainen laatta kiinnitetään pysyväksi osaksi suurta ympäristötaideteosta, joka sijaitsee aivan konserttipaikan tuntumassa. Taiteilija Stefan Lindfors on paikan päällä hitsaamassa laattoja teokseen. Laattojen tuotto käytetään Saaristomeren Suojelurahaston kautta vesiensuojeluhankkeisiin Saaristomeren alueella.

Laatat maksavat yrityksille 1000–5000 euron ja yksityishenkilöille 75–250 euron välillä. Lahjoittajayritysten nimet julkistetaan konsertissa ja tiedotusvälineissä. Vaihtoehtoisesti, hyväntekeväisyyteen voi osallistua myös tekstiviestilahjoituksella tai tehdä lahjoitus haluamallaan summalla Saaristomeren Suojelurahaston tilille.

Konsertin järjestäjät kutsuvat yli tuhannen euron lahjoittajat seuraamaan konserttia Suomen Joutsenelle sekä konsertin jälkeiselle kiitosvastaanotolle (rajattu määrä).

Lisätiedot tapahtumasta >

 

Lisätiedot lahjoituksista

Saaristomeren Suojelurahaston toiminnanjohtaja Salla-Maria Lauttamäki, p. 040 556 5426

Symbiosis-verkkokauppa >

Saaristomeren Suojelurahasto >

Mainitse ostosi / lahjoituksesi yhteydessä kampanjakoodi ”EMD2016″

 

Euroopan meripäivä

Vuosittaisen meripäivän tavoitteena on korostaa meriympäristön ja merellisen taloudellisen toiminnan suurta merkitystä Euroopalle. Euroopan meripäivää (European Maritime Day, EMD) on vietetty vuodesta 2008 alkaen aina toukokuun 20. päivän tienoilla Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston päätöksellä. Vuoden 2016 Euroopan meripäivän konferenssi järjestetään Turussa Logomossa 18.–19.5. Euroopan meripäivän ohjelma jatkuu koko viikonlopun 20.–22.5. Forum Marinumin seudulla.

Ohjelma Turun kaupungin sivuilla >

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561