Jonathan Roozeman: ”Luvassa on kunnon sellomättöä”

Jonathan Roozeman (1997) on nouseva sellistilahjakkuus ja yksi TMJ:llä esiintyvistä nuorista kyvyistä. Jonathan on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Turun musiikkijuhlilla kolmessa eri konsertissa. Hän esiintyy Mariinski-teatterin orkesterin kanssa Turun konserttitalolla, veljensä kanssa Sigyn-salilla, sekä Onnen tunnilla Tuomiokirkossa.

Nuori sellisti on saavuttanut mm. Turun (2010) ja Paulon (2013) sellokilpailuissa semifinaalipaikat ja soittanut niin Radion sinfoniaorkesterissa kuin Mariinski-teatterissa. Jonathan pääsi viime vuonna arvostetun Tchaikovsky-kilpailun finaaliin ja herätti kansainvälistä huomiota.

Mariinski-konsertti on mahtava tilaisuus

Aina Tchaikovsky-kilpailusta lähtien Jonathan on kuulunut Mariinski-teatterin orkesterin kapellimestarin Gergijevin suosimiin soittajiin.

– Orkesterin laatu on uskomattoman korkea ja on aina mahtavaa päästä soittamaan heidän kanssaan. Gergijev on fantastinen. En osaa jännittää esitystä, koska Gergijev osaa lukea ja ohjata orkesteria aivan eri tasolla. Haluan näyttää, että pystyn soittamaan yhtä tasokkaasti.

Tällä kertaa Jonathanilla on kuitenkin erityisen keskeinen rooli Mariinski-orkesterin riveissä.

– Oma osuuteni on kunnon sellomättöä. Konsertin ajan ei ole montaa taukoa tai hiljaista hetkeä, pikemminkin pääsen soittamaan koko ajan täysillä ja tunteella. Minulla on myös kunnon soolopätkä, joka kestää melkein viisi minuuttia: tunnelma on mieletön, kun iso orkesteri seisoo takanani.

Veljesten yhteinen Roozeman Brothers -konsertti upeassa Sigyn-salissa

Kyseessä on tuttu paikka Jonathanille, joka on esiintynyt Sigyn-salissa monesti. Hän on myös tottunut soittamaan veljensä, pianisti Jan-Paul Roozemanin (1994) kanssa.

– Olemme todella läheisiä. Välillämme on tietty yhteisymmärrys ja ennakoimme toisiamme paremmin kuin jos soitamme muiden kanssa. Olemme tosin kypsyneet ajan myötä. Aiemmin harjoittelut menivät tappeluksi, mikä kuuluu asiaan. Veli on aina veli.

Musiikkijuhlat antaa monelle nuorelle mahdollisuuden esiintyä ja tulla kuulluksi

Turun musiikkijuhlat esittelee tänä kesänä useampia suomalaisia nuoria muusikkolahjakkuuksia. Ohjelmistoon kuuluvat muun muassa Johanna Isokosken resitaali sekä Päivi ja Paavo Lipposen rahaston Nuorten solistien konsertti.

– Uudet sukupolvet tuovat juhlaan virkistävää nuorekkuutta. Nuorilla on energiaa – uskon, että yleisöönkin tulee nuorempaa porukkaa. Sinne tulee ainakin paljon omia kavereitani kannustamaan, jos ei muuta!

Jonathan tunnelmoi jo tulevan kesän musiikkijuhlia

– Toivottavasti kesä tulee pian. Pelkkä ilmapiiri on musiikkifestivaaleilla odotuksen arvoinen. Musiikkipiireissä on iloinen tunnelma – varsinkin sellistit ovat erityisen hauskoja ja rentoja.

 

Jonathan Roozemanin esitykset:

Mariinski 1 16.8. klo 19

Roozeman Brothers 13.8. klo 18

Onnen tunti 1 15.8. klo 13

Lipunmyynti on jo alkanut!

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561