Turun musiikkijuhlilla menestyksekäs vuosi 2014

Eilen päättyneet 55. kerran järjestetyt Turun musiikkijuhlat ylsi kävijätavoitteeseensa ja teki 2000-­‐luvun toiseksi parhaan tuloksen useita kansainvälisiä huippuvieraita tarjonneella ohjelmallaan.

Lauantaina päättyneet Turun musiikkijuhlat ylsi kävijä- ja lipunmyyntitavoitteeseensa: kuusitoista päivää kestäneellä festivaalilla oli noin 20 000 kävijää, mikä on saman verran kuin edellisenä vuonna. Rakkauteen viittaavan MARS, VENUS & CO –teeman ympärille rakennetun ohjelman puitteissa kuultiin yli 30 konserttia ja tapahtumaa, joiden joukossa oli myös lukuisia pienimuotoisempia ilmaistapahtumia.
Lipunmyynti sujui odotusten mukaisesti ja festivaali teki 2000-luvun toiseksi parhaan lipunmyyntituloksen, vaikka jäikin hieman viime vuoden ennätyksestä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä tämän kesän tulokseen. Yleisö löysi hyvin konsertteihimme ja olemme saaneet innostunutta palautetta ohjelmastamme niin perinteisten taidemusiikkikonserttien kuin uusien avausten johdosta. Esimerkiksi Turun kirjamessujen kanssa toteutetut keskustelutilaisuudet kiinnostivat ja jazzin ja kevyemmän musiikin puolelle menevät konsertit otettiin hyvin vastaan osana ohjelmakokonaisuutta, ” sanoo toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki.

Ensi vuonna Turun musiikkijuhlia vietetään 6.-15.8.2015. Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan helmikuussa 2015.

Lataa lehdistötiedote PDF (fi/sv)

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561