Saksalainen huipputenori Jonas Kaufmann Turun musiikkijuhlille!

Turun musiikkijuhlat on erittäin ylpeä voidessaan toivottaa tervetulleeksi huipputenori Jonas Kaufmannin, joka tekee kauan odotetun Suomen-debyyttinsä Turun musiikkijuhlien Varaslähtö-konsertissa perjantaina 11.7.2014 klo 19 Turun Konserttitalossa. Konsertissa kuullaan rakastetuimpia ooppera-aarioita ja orkesterina toimii Jyväskylä Sinfonia, jota johtaa maestro Jochen Rieder.

”Olemme äärettömän iloisia voidessamme tarjota tämän ainutlaatuisen elämyksen yleisöllemme”, kertoo Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki. ”Neuvotteluja konsertista on käyty yli vuosi. Turun musiikkijuhlien maine kansainvälisesti on nousussa ja aiemmat laulajavierailut, kuten tenori Rolando Villazónin ja sopraano Natalie Dessayn vierailut 2012 ja 2013 ovat varmasti omalta osaltaan lisänneet festivaalimme houkuttelevuutta.”

Liput konserttiin tulevat myyntiin maanantaina 20.1.2014 klo 11 alkaen Lippupalvelun myyntipisteissä kautta maan. Turun musiikkijuhlien kesän 2014 koko ohjelmisto julkistetaan 6.2.2014.

***

Aulis Sallisen kantaesitys Preludes and Fugues Turun sijaan Hämeenlinnassa 2.2.2014

Turun musiikkijuhlien seuraava konsertti on Katedraali soi! –kirkkomusiikkiviikon avajaiskonsertti Turun Tuomiokirkossa maanantaina 3.2.2014 klo 19. Konsertti järjestetään yhteistyössä Turun tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Konsertissa esiintyvät bassobaritoni Juha Uusitalo ja urkutaiteilija Ilpo Laspas. Ohjelma koostuu Lisztin, Wagnerin, Erkkilän, Kuulan, Sibeliuksen, Merikannen ja Kokkosen teoksista.

Ennakkotiedoista poiketen konsertissa ei esiinny urkutaiteilija Kalevi Kiviniemi ja Aulis Sallisen teos Preludes and Fugues uruille siirtyy Turun musiikkijuhlien konsertista Hämeenlinnaan Sibelius Celebrations –festivaalin konserttiin sunnuntaina 2.2.2014 klo 15 Hämeenlinnan kirkossa. Lisätiedot Hämeenlinnan konsertista: http://www.sib.fi/kirkossa-kajahtaa/

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki, puh: 040 740 6200 & 02-2620814, sähköposti

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561