TURUN KIRJAMESSUT JA TURUN MUSIIKKIJUHLAT POIKKITAITEELLISEEN YHTEISTYÖHÖNTURUN KIRJAMESSUT JA TURUN MUSIIKKIJUHLAT POIKKITAITEELLISEEN YHTEISTYÖHÖN

Iltapäivä kirjalle ja musiikille –klubitapahtumassa Helsingissä 20. huhtikuuta JOHN IRVING, 
 

pre-concert talk –keskustelutilaisuudessa Turussa  10. elokuuta DONNA LEON

Suomen vanhin kirjamessutapahtuma, Turun kansainväliset Kirjamessut sekä Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali, Turun Musiikkijuhlat aloittavat vuonna 2013 yhteistyön.

Yhteistyön tarkoituksena on tuottaa molempiin tapahtumiin poikkitaiteellisia sisältöjä ja samalla edistää tapahtumien valtakunnallista tunnettuutta, kertoo Turun kansainvälisten Kirjamessujen ohjelmapäällikkö Jenni Haukio.

Iltapäivä kirjalle ja musiikille -yleisötapahtuma huhtikuussa Helsingissä

Yhteistyö käynnistyy poikkitaiteellisella kulttuuriklubitapahtumalla Helsingissä. Iltapäivä kirjalle ja musiikille –klubi järjestetään lauantaina 20.4.2013 klo 14.30-16.30 Kämpin Kansallissalissa (Aleksanterinkatu 44).  Tapahtuma on yleisölle avoin ja maksuton.  Yhteistyökumppanina Iltapäivä kirjalle ja musiikille –klubissa on  lisäksi turkulainen kirjankustantamo Savukeidas Kustannus.

Klubitapahtumaan saapuu haastateltavaksi yksi tunnetuimmista amerikkalaisista nykykirjailijoista, rakastettu kertoja John Irving (Tammi). Turun kansainvälisten Kirjamessujen 2013 teemamaa on Yhdysvallat, ja tänä vuonna Kirjamessut tuovat esille erityisesti amerikkalaista kirjallisuutta.

Klubin ohjelmaan kuuluu myös musiikkia kotimaisilta huippuesiintyjiltä.  Iltapäivä kirjalle ja musiikille –klubin musiikkiesityksistä vastaavat sopraano Helena Juntunen ja pianisti Jukka Nykänen. 

Savukeidas Kustannuksesta klubilla esiintyvät kotimaisen kirjakevään mielenkiintoiset nimet. Esseisti Antti Nyléniä ja Yksikerroksinen Amerikka  -teoksen kääntäjä Mika Rassia haastattelee kustantaja Ville Hytönen.  Runoilijat Mikko Myllylahti ja Katariina Vuorinen lukevat runojaan.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja tila täytetään saapumisjärjestyksessä. Lämpimästi tervetuloa!

Elokuussa huippukirjailijat keskustelevat konserttilavalla

Turun Kirjamessujen ja Turun Musiikkijuhlien yhteistyö jatkuu elokuussa 10.8.2013 Turun Musiikkijuhlien aikana järjestettävässä pre-concert talk  –tapahtumassa, jossa keskustelevat kirjailijat Donna Leon (Yhdysvallat / Italia) ja Anna Kortelainen. Turun Konserttitalolla järjestettävä kirjailijakeskustelu edeltää Musiikkijuhlien konserttia 10.8., jossa Donna Leon esiintyy yhdessä venetsialaisen barokkiorkesteri Il Pomo d’Oron kanssa. Sama konsertti on kuultavissa myös 8.8. (ei pre-concert talkia).

Turun Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna 5. –17.8. ja Turun kansainväliset Kirjamessut 4. –6.10. Lisätietoja Musiikkijuhlien ohjelmasta: www.tmj.fi . Kirjamessujen ohjelma julkaistaan myöhemmin syksyllä: www.kirjamessut.fi .

Iltapäivä kirjalle ja musiikille –klubi

Lauantaina 20.4.2013 klo 14.30-16.30

KÄMP Kansallissali 
Aleksanterinkatu 44 A, 2.krs.
00100 Helsinki

Lisätiedot

klubitapahtumasta sekä Turun Kirjamessujen ja Turun Musiikkijuhlien yhteistyöstä:

Turun kansainväliset Kirjamessut
ohjelmapäällikkö Jenni Haukio, puh. (09) 66 11 33,

Turun Musiikkijuhlat

toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki, puh. 040 740 6200,

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561