Karita Mattila, Matti Salminen, Klaus Florien Vogt ja Waltteri Torikka loistavat Turun musiikkijuhlien Parsifal-esityksissa elokuussa 2017

Turun musiikkijuhlat järjestetään ensi kesänä 9.-19.8.2017 järjestyksessään 58. kerran. Ensi kesän huippuhetkiin kuuluvat nyt julkaistavat kaksi Richard Wagnerin Parsifal- oopperan konserttiesitystä.

Turun musiikkijuhlientaiteellinenjohtaja,kapellimestariVilleMatvejeffkertoohankkeesta:”Vuoden 2017 kohokohta koittaa, kun Turun musiikkijuhlat tarjoaa kevyesti tiivistetyn concertante -version Richard Wagnerin Parsifalista. Tässä päähenkilöiden välisiin suhteisiin ja draamaan keskittyvässä kuuden solistin ja kolmen osittain lyhennetyn näytöksen esityksessä kuulemme huikaisevan roolidebyytin, kun valovoimaisin oopperatähtemme Karita Mattila esittäytyy ensi kerran Kundryn roolissa. Myös maailman kirkkaimpiin Wagner-tähtiin kuuluvat, Bayreuthissa ja esimerkiksi parhaillaan Deutsche Oper Berlinissä roolia esittävä Klaus Florian Vogt ja ikoninen Matti Salminen liittyvät solistikaartiin, jossa roolidebyytit kuullaan Waltteri Torikalta, Tapani Plathanilta ja Juha Kotilaiselta. Richard Wagner oli ja on yhä kiistämättä oopperan suurimpia reformoijia, ja yhdistetty nä Parsifalin varhaiskristilliseen tematiikkaan, esitys juhlistaa tästä näkökulmasta myös kirkon reformaation 500-vuotisjuhlavuotta”.

”VillenehdotusjakutsutullaTurkuuntekemäänensimmäinenKundrynisattuitäydelliseensaumaan aikataulussani, koska olen jo pidempään harkinnut sitä ohjelmistooni. Se on oiva rooli dramaatti se lle sopraanolle. Kun Ville vielä houkutteli mukiinmenevän miehityksen kasaan, niin oli helppo sanoa kyllä. Hauskoja muistoja liittyy Turun esiintymisiini muutenkin, joten todella mieluusti tulen taas Turkuun esiintymään”, toteaa Karita Mattila.

Parsifal-esitykset ovat torstaina 10.8. klo 18 ja la 12.8. klo 14 Turun Konserttitalossa. Taiteellinen työryhmä:

Parsifal: Klaus Florian Vogt Kundry: Karita Mattila Gurnemanz: Matti Salminen Amfortas: Waltteri Torikka Klingsor: Tapani Plathan Titurel: Juha Kotilainen Chorus Cathedralis Aboensis Turun filharmoninen orkesteri V ille Matvejeff, kapellimestari

Konsertit järjestetään yhteistyössä Turun kaupungin ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Reformaation merkkivuosi 2017 –hankkeen puitteissa. Turun musiikkijuhlien kesän 2017 koko ohjelmisto julkaistaan helmikuussa.

Lipunmyynti

Ticketmaster Suomen (Lippupalvelu) Ryhmätiedustelut: Turun musiikkijuhlien toimisto, / 040 740 6200

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

Toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki, puh: 040 740 6200, sähköposti

LiputParsifal-esityksiinmyynnissä12.10.2016 alkaen

toimipisteissä kautta maan

sekä kulttuurikauppa Ars Musicassa Turun konserttitalolla.

2

***

DIE KALEWAINEN IN POHCJOLA –OOPPERASSA SOLISTIMUUTOS:

Seuraava ja jo julkaistu Turun musiikkijuhlien ja Turun filharmonisen orkesterin yhteistyö on Karl

Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola –oopperan maailman kantaesitys Logomossa 28.2.2017. Ooppera on osa virallista Suomi100-ohjelmaa. Teoksessa on aikataulusyistä johtuva

solistimuutos: ruotsalaissopraano Susanna Anderssonin tilalla Ismon roolissa kuullaan maamme

eturivin sopraanoihin kuuluvaa Kaisa Rantaa.

Muut solistit ovat Johanna Rusanen-Kartano (Louchi), Christian Juslin (Achti Lemminkäinen), Petri Lindroos(Väinämöinen),TommiHakala(Ilmarinen)jaAnnaDanik(Luonnotar).Turun filharmonista orkesteria johtaa Leif Segerstam (esitykset 28.2.-9.3.) ja Ruut Kiiski (esitys 11.3.). Oopperan ohjaa

Tiina Puumalainen ja lavastuksesta vastaa Teppo Järvinen. Lisätietoja: www.kalewainen.fi

Tilaa uutiskirje!

Uutiskirjeen tilaajana kuulet ensimmäisten joukossa konserteista, kampanjoista ja muusta ajankohtaisesta.

11561