Max De Aloe Baltic Trio

Max De Aloe

Max De Aloe (s. 1968, Busto Arsizio, Italia) kuuluu Euroopan aktiivisimpiin jazz-huuliharpun soittajiin. Kolmentoista oman levyn ja yli 30 levytykseen osallistumisen lisäksi hänen töihinsä kuuluvat sooloesiintymiset, sävellykset teatteria ja elokuvaa varten sekä yhteistyö runoilijoiden, kirjailijoiden ja ohjaajien kanssa. Yhteistyö lukuisten merkittävien kollegoiden kanssa on vienyt hänet festivaaleille ympäri Afrikkaa, Brasiliaan, Tanskaan, Saksaan, Ranskaan, Sveitsiin jne.

2014 ja 2015 De Aloe voitti Jazz It -lehden palkinnon soitinsarjansa parhaana italialaisena sekä 2015 jazz-alan Orpheus-palkinnon levyllään Borderline. De Aloen työ jakaantuu soittamiseen sekä opettamiseen hänen perustamassaan Gallaraten Centro Espressione Musicale -oppilaitoksessa. Hänen 2012 julkaisemansa oppikirja Method for Chromatic Harmonica on jazz-huuliharpun soittajien laajalti arvostama.

Jesper Bodilsen

Kontrabasisti, säveltäjä, tuottaja ja pedagogi Jesper Bodilsen syntyi 1970 Haslevissa, Tanskassa. Hänen perheensä ei harrastanut musiikkia, mutta Jesper innostui jo nuorena ensin isovanhempiensa maatilalta löytämänsä trumpetin, sittemmin niin sähkö- kuin kontrabasson soiton opettelusta.

Niin opiskeluaikanaan 1991-97 Aarhusin kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa kuin sen jälkeen Bodilsen on työskennellyt lukemattomien jazz-suuruuksien kanssa, mutta eritoten rumpali Ed Thigpenin ja pianisti Duke Jordanin kanssa perustamassaan triossa. Trion kuudesta albumista jo ensimmäinen, “It’s Entertainment”, voitti Tanskan Grammy-palkinnon 1998. Bodilsenin soittoa on kiitetty mm. “lämpimästä soinnista, suuresta taidokkuudesta, käytännössä virheettömästä sävelpuhtaudesta ja tyyneydestä tulivuorenpurkaustenkin keskellä” (Jazztimes, USA).

Niklas Winter

Jazz-kitaristi Niklas Winter (s. 1969, Turku) aloitti opintonsa Turun konservatoriossa 1980-luvulla ja jatkoi niitä Bostonissa 1991-95. Hänet tunnetaan mm. tanskalais-suomalaisen Scandinavian Jazz Quartetin jäsenenä, suomalais-ruotsalaisen Niklas Winter Quartetin säveltäjä-johtajana sekä kitaraduoistaan Teemu Viinikaisen, Ulf Wakeniuksen ja Jesse van Rullerin kanssa. Winterin esiintymiskenttä on kansainvälinen – pelkästään Japanin-kiertueita on vuodesta 2004 kertynyt jo 19!

Winter on kirjoittanut musiikkia myös Ylelle sekä esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin kanssa mm. Mikko Heiniön Erik XIV -oopperassa vuonna 2011. Hänen lukuisista levytyksistään tuoreimpia ovat suomalais-ruotsalaisen laulajan Annika Cleon kanssa elokuussa 2017 julkaistu Another Way Home sekä toukokuussa 2017 ilmestynyt Valo osana Max de Aloe’s Baltic Trio -yhtyettä.