Hélène Mercier

Pianotaiteilija Hélène Mercier on kotoisin Kanadasta mutta vaikuttaa nykyään Ranskassa. Hän aloitti piano-opintonsa kuusivuotiaana ja voitti jo varhain kansallisia kilpailuja. 15-vuotiaana hän aloitti opintonsa Wienin musiikin ja esittävän taiteen yliopistossa. Opintoja hän jatkoi New Yorkin Juilliard Schoolissa opettajanaan Sasha Gorodnitski sekä Pariisin konservatoriossa Pierre Sancanin johdolla ja École Normale de Musique -koulussa opettajanaan Germaine Mounier.

Nykyään Hélène Mercier soittaa säännöllisesti alan johtavilla festivaaleilla sekä radiokanavilla. Hän on esiintynyt solistina Euroopan ja Pohjois-Amerikan tärkeimmissä konserttitaloissa sekä eturivin orkestereiden kanssa. Kapellimestareista hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Zubin Mehtan, Kurt Masurin, Charles Dutoit’n, Neeme Järvin, Sir Andrew Davisin ja Seiji Ozawan kanssa.

Kamarimusiikkiakin hän on soittanut tähdenhohtoisessa seurassa, mainittakoon resitaalit sellistilegenda Mstsilav Rostropovitsin kanssa sekä useat projektit kahdelle pianolle merkittävien kollegojen kanssa.

Hélène Mercier on levyttänyt ahkerasti Louis Lortien kanssa Chandos-levymerkille ja saanut hehkuttavia kritiikkejä ympäri maailman. Äskettäin hänen levytyksensä Vaughan Williamsin konsertosta kahdelle pianolle sai Diapason d’Or -palkinnon. Viulisti Vladimir Spivakovin kanssa hän on esiintynyt ahkerasti ja myös levyttänyt Ernest Chaussonin teoksia.

Hélène Mercier on saanut Ranskan valtion Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres -arvonimen.