Hannu Lintu

Hannu Lintu on ollut Radion Sinfoniaorkesterin ylikapellimestari elokuusta 2013 lähtien. Kauden 2018-2019 aikana hän esiintyy myös mm. Baltimoren, St Louisin ja Cincinnatin sinfoniaorkestereiden, New Japan Philharmonic Orchestran, Singaporen Sinfoniaorkesterin sekä NDR Elbphilharmonien johtajana. Vierailujen kohokohtiin kuuluvat myös debyytit Bostonin Sinfoniaorkesterin ja Venäjän Kansallisorkesterin konserteissa. Hän on työskennellyt viime aikoina erityisesti Tokiossa Metropolitan Symphony Orchestran, Washingtonin Kansallisen Sinfoniaorkesterin sekä Dallasin ja Detroitin sinfoniaorkestereiden kanssa.

Lintu esiintyy säännöllisesti myös Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla. Helsingissä keväällä 2019 ohjelmassa on Alban Bergin Wozzeck ja Savonlinnassa heinäkuussa 2018 Giuseppe Verdin Otello.

Lintu opiskeli Sibelius-Akatemiassa ensiksi sellon- ja pianonsoittoa ja myöhemmin orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla. Hän osallistui Myung-Whun Chungin mestarikursseille L’Accademia Musicale Chigianassa Sienassa ja voitti ensimmäisen palkinnon Pohjoismaisessa kapellimestarikilpailussa Bergenissä vuonna 1994. Hän on levyttänyt mm. Ondine-, BIS-, ja Hyperion-levymerkeille.